DEBATT

Amal Aden-dekningen:

Utrops agenda

Jeg vil ha meg frabedt koblinger til hat, skjulte agendaer eller annen konspirasjon.

KRITISERT: Samfunnsdebattant og forfatter Amal Aden er blitt hyllet i Utrop mange ganger. Denne gang er påstandene hennes ettergått. Foto: Monica Strømdahl
KRITISERT: Samfunnsdebattant og forfatter Amal Aden er blitt hyllet i Utrop mange ganger. Denne gang er påstandene hennes ettergått. Foto: Monica Strømdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

For en måned siden la Utrop en rapport om moskemiljøene i Oslo. Rapporten viste hvilke ideologiske fundament ulike muslimske trossamfunn i Oslo bygde på, hvilke kobling de hadde til utlandet og hva dette betyr for integreringen i Norge. Rapporten avslørte blant annet at en av styrelederne i en moske mente homofili var psykisk sykdom. I etterkant av rapporten fikk Utrop refs fra representanter for moskemiljøene, og det ble reist spørsmål om Utrop hadde en skjult agenda.

Knapt en måned senere er dette spørsmålet aktuelt igjen. Denne gangen reises dette av Tonje Gjevjon, styreleder i Lesbisk forbund og Hilde Lysbakken, styreleder Forbund 48 i et innlegg i Dagbladet. Bakgrunnen er kritikken som er reist av Utrop i etterkant av feilanklage fra Amal Aden om drapstrusler.

Samfunnsdebattant og forfatter Amal Aden er blitt hyllet i Utrop mange ganger og vi har formidlet, støttet opp om og arbeidet med å forbedre homofile og lesbiske muslimers levekår gjennom et tiår. Senest i oktober stilte Nora Mehsen, leder i Skeiv Verden i et intervju i Utrop. Hun er lesbisk og muslim. Derfor var det overraskende at Gjevjon og Lysbakken, ikke bare stiller de spørsmål ved Utrops agenda, men også tillegger avisen agendaer vi ikke har. Jeg må igjen og igjen understreke at avisen er en fritt-stående institusjon uten tilknytning eller bindinger til politiske partier og religiøse miljøer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer