Utroskap frister ikke

Den planlagte skandinaviske utgaven av utroskapssåpa «Temptation Island» sliter med å skaffe deltakere.

TVNorges største eiere, SBS, har bestemt seg for å lage en fellesskandinavisk utgave av utroskapssåpa «Temptation Island». Men den felles satsningen mellom TvDanmark 2, svenske Kanal 5, og TVNorge ser ut til å møte problemer allerede nå.

Frister ikke skandinaver

Før den omstridte såpa kan sendes ut på skandinaviske tv-skjermer, må man ha deltakere. Alt tyder på at dette ikke blir lett.

På seks dager skal TVNorge bare ha mottatt ti søknader, og av disse er det ingen par, melder TV2.

I Sverige og Danmark er det nesten like dårlig respons, og hittil har man ikke nok søkere til å lage serien.

Det kan med andre ord se ut til at utroskap på skjermen ikke frister skandinaver i like stor grad som det pirrer amerikanere.

Utroskap

Handlingen i den planlagte «Temptation Island»-serien er såre enkel.

FRISTER IKKE SKANDINAVER: Det ser ut til at det skal bli vanskelig å få tilstrekkelig mange deltakere til den skandinaviske utgaven av «Temptation Island». Avbildet er to av de amerikanske deltakerne.Foto: SCANPIX/EPA
FRISTER IKKE SKANDINAVER: Det ser ut til at det skal bli vanskelig å få tilstrekkelig mange deltakere til den skandinaviske utgaven av «Temptation Island». Avbildet er to av de amerikanske deltakerne.Foto: SCANPIX/EPA Vis mer

Hvert av landene skal etter planen sende to par og ti single fristere til en øde øy. De seks parene splittes opp, og hver enkelt blir plassert sammen med attraktive single av motsatt kjønn. I fjorten dager skal de single forsøke å sjekke opp deltakerne som er i parforhold.

For å bli vurdert som deltakere i det kontroversielle sjekkeprogrammet har alle måttet svare på intime spørsmål om utroskap, tidligere forhold, hvordan de takler sjalusi og hvor sexy de føler at de er.

Søkerne måtte også svare på hvordan de ønsker at drømme-daten på en tropisk øy skal være. Søkere måtte være mellom 20 og 35 år.

Søker seg til andre konsept

Selv om skandinaver ikke er ivrige etter å være med i utroskaps-tv, betyr ikke det at nordmenn ikke vil være med i reality-tv av noe slag.

Denne våren har mer enn 13 000 håpefulle søkt seg til slike konsept på TVNorge og TV, ifølge TV2. De fleste av disse vil delta i «Robinson» og «71 grader Nord», mens «Big Brother» ikke har tallene klare ennå.

Slik er ikke situasjonen i Danmark. Der møtte bare fire potensielle deltagere til audition for neste runde av «Big Brother», skriver BTs nettutgave.

FRISTER IKKE SKANDINAVER: Det ser ut til at det skal bli vanskelig å få tilstrekkelig mange deltakere til den skandinaviske utgaven av «Temptation Island». Avbildet er to av de amerikanske deltakerne.Foto: SCANPIX/EPA