Utroskap og overvåking

Når storebror ser oss, blir vi snillere.

OVERVÅKING: Overvåking har sine positive sider, blant annet kan det få fram det beste i oss, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto/montasje: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
OVERVÅKING: Overvåking har sine positive sider, blant annet kan det få fram det beste i oss, skriver Aksel Braanen Sterri. Foto/montasje: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Livet er kort, vær utro». Det er slagordet til det nå hackede nettstedet Ashley Madison, en møteplass for folk i parforhold som ønsker sidesprang.

Nå er informasjonen om de 37 millioner brukerne i fare for å bli lekket til offentligheten. Det som var privat ble raskt offentlig, til stor misnøye fra brukerne.

Sist uke kom to andre brudd på privatlivet.

Kjetil Rolness siterte fra Jon Hustads private facebookvegg og fikk smake sistnevntes harme over å ha lekket privat informasjon.

I denne avisa ble Claus Lundekvam kritisert for å ha omtalt samtaler fra garderoben, et brudd på kodeksen «det som skjer i garderoben forblir der».

Skillet mellom privat og offentlig, står sterkt i vår kultur. Vi har til og med en menneskerett til privatliv, en rettighet mange er redd for at vil krenkes mer og mer jo lenger teknologien tar oss i retning av det Orwellske storebror-samfunnet. I Norge er advokat Jon Wessel-Aas privatlivets fremste forsvarer.

Det finnes gode grunner til å forsvare retten til et privatliv. Politikerne og politiets feilbarlighet, er blant de viktigste. Tenk bare på den inkonsekvente og skadelige ruspolitikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer