Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Utroskap satt i system

Tre uker før de har sendt en eneste episode av serien «Karusell», strømmer protestene inn til TV2. - Partnerbytte og utroskap satt i system, mener kritikerne, som har sendt flere titalls brev.

Nå slår TV2 tilbake mot protestbrevskriverne.

- Blant seerne er det minst to grupper som kommer til å bli skuffet: De som venter seg heftige sexscener og de som tror det er en serie som vil føre til moralsk forargelse. Jeg tror neppe «Karusell» er egnet til å opprøre noen, sier TV2s informasjonssjef Rune Indrøy til Dagbladet.

Stafett

- Jeg har sett en episode av serien og fått resten beskrevet fra danske kolleger, sier generalsekretær for Kristelig Kringkastingslag (KKL), Åge Nevland, til Dagbladet.

- Filmene er knapt egnet til å kalles erotikk, fortsetter Indrøy, som avviser at TV2 vil stoppe serien.
TV2 markedsfører serien som en kjærlighetsstafett: «Kvinne møter mann, som så møter kvinne, som så møter mann som møter kvinne osv.» Dette er mønsteret i dramaserien, der Andrea Vagn Jensen, fra «Samsø», spiller hovedrollen i første episode.

Forbudt bok

Dagbladet har sett de to første episodene. Når det gjelder de naken- og sexscenene som vises, finnes det slike i langt større grad i nettopp «Samsø»-serien.

- Det er ikke nakenhet, erotikk og sex o.l. jeg vil til livs. Det er fokusen satt på partnerbytte, umoral i system og sex som stafett, utroskap som norm og mye annet, skriver KKL-lederen i et brev til TV2s sjefredaktør Arne A. Jensen.

Serien starter 19. februar og baserer seg på den tyske, seinere forbudte boken «Reigen», fra år 1900.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling