- Utroskap satt i system

Tre uker før de har sendt en eneste episode av serien «Karusell», strømmer protestene inn til TV2. - Partnerbytte og utroskap satt i system, mener kritikerne, som har sendt flere titalls brev.

Nå slår TV2 tilbake mot protestbrevskriverne.

- Blant seerne er det minst to grupper som kommer til å bli skuffet: De som venter seg heftige sexscener og de som tror det er en serie som vil føre til moralsk forargelse. Jeg tror neppe «Karusell» er egnet til å opprøre noen, sier TV2s informasjonssjef Rune Indrøy til Dagbladet.

Stafett

- Jeg har sett en episode av serien og fått resten beskrevet fra danske kolleger, sier generalsekretær for Kristelig Kringkastingslag (KKL), Åge Nevland, til Dagbladet.

- Filmene er knapt egnet til å kalles erotikk, fortsetter Indrøy, som avviser at TV2 vil stoppe serien.
TV2 markedsfører serien som en kjærlighetsstafett: «Kvinne møter mann, som så møter kvinne, som så møter mann som møter kvinne osv.» Dette er mønsteret i dramaserien, der Andrea Vagn Jensen, fra «Samsø», spiller hovedrollen i første episode.

Forbudt bok

Dagbladet har sett de to første episodene. Når det gjelder de naken- og sexscenene som vises, finnes det slike i langt større grad i nettopp «Samsø»-serien.

- Det er ikke nakenhet, erotikk og sex o.l. jeg vil til livs. Det er fokusen satt på partnerbytte, umoral i system og sex som stafett, utroskap som norm og mye annet, skriver KKL-lederen i et brev til TV2s sjefredaktør Arne A. Jensen.

Serien starter 19. februar og baserer seg på den tyske, seinere forbudte boken «Reigen», fra år 1900.