Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

utroskap

Lill: -  Hvis du får vite at kjæresten din har gått og fantasert om og vært forelska i en person i mange år, synes jeg faktisk at det kanskje kunne ha vært verre enn fysisk utroskap. For da er det jo garantert følelser med i bildet. Jeg tror jeg hadde syntes det var utrolig hardt å tilgi, men det er jo vanskelig å skulle forestille seg en slik situasjon.

Astrid: -  Jeg synes det er mye verre hvis han har hatt sex. Tanken på at han har rørt en annen er en grusom følelse. Den hadde ikke forsvunnet.

Lill: -  Jo, hvis han faktisk hadde vært utro, hadde jeg aldri kunnet tilgi det. Har han bare vært hemmelig forelska, er det større sjanse for at det kan ordne seg, for det er jo naturlig. Men likevel må det være så utrolig sårende hvis han har hatt følelser for en annen i lang tid.

Astrid: -  Alle fantaserer jo. Men man skal ikke handle ut ifra fantasiene.

Renate: -  Man slutter jo ikke å tenke selv om man er i et forhold. Det man ikke vet, har man ikke vondt av.

Astrid: -  Jeg synes det er mye, mye verre å faktisk ha oppsøkt en annen person. Fortsett heller å fantasere. Eller gå ut av forholdet slik at ingen blir såret.

Renate: -  Ja. Det å faktisk trå over den respektlinja der, det skjønner jeg ikke er mulig. For er man sammen med noen, har man et ansvar for personen man er sammen med, og man har et ansvar for forholdet. Det å legge alt det i grus i løpet av ti minutter, det skjønner jeg ikke at noen kan gjøre mot en person man liksom skal elske.

Astrid: -  Det sitter i deg for alltid hvis noen har tråkka på deg.

FREDAGS SEX-PANEL: F.V: Christian Hygen (28), Kristian Seierstad (21), Hermann Sabado (22), Lill Kristin Tvinde (25), Renate Wessel Olsen (24) og Astrid Grotmol (20). Foto: Agnete Brun
FREDAGS SEX-PANEL: F.V: Christian Hygen (28), Kristian Seierstad (21), Hermann Sabado (22), Lill Kristin Tvinde (25), Renate Wessel Olsen (24) og Astrid Grotmol (20). Foto: Agnete Brun Vis mer

Renate: -  Og hva har du respekt for da, hvis du ikke har respekt for kjæresten din? Det siste man vil i verden er jo å gjøre han noe vondt. For meg står utroskap som en utrolig freidig ting å gjøre.

Astrid: -  Men altså, det er lov å flørte, det synes jeg er helt greit. Grensa går imidlertid med kyssing, kosing, sex selvfølgelig, og bare det å holde rundt noen. Det synes jeg er å gå for langt.

Lill: -  Hvis kjæresten din kliner med en annen, er det jo jævlig. Sex er fullstendig utilgivelig. Men det er det hvis man får vite at han går og er forelska i ei annen også. Konklusjon: Jeg håper at jeg aldri opplever noen av delene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media