Anmeldelse: «Kjærlighetens sesonger»

Utroskapens ulykkelige utfall

Intenst og velspilt ekteskapsdrama.

EKTESKAPSDRAMA: Sterk irsk film om utroskap i regi av Mark O'Rowe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: En nesten foruroligende gjenkjennelighet preger Mark O’Rowes ekteskapsdrama «Kjærlighetens sesonger». Scener fra to ekteskap som filtres i hverandre inneholder skjebnesvangre hendelser, likevel utspilles de med en hverdagslig realisme det er lett å identifisere seg med.

Irske Mark O’Rowe er opprinnelig dramatiker, og «Kjærlighetens sesonger» er hans regidebut på filmlerretet. Her merker man tydelig hans teaterbakgrunn; dialogene er intelligente og lite melodramatiske til tross for dramatikken i begivenhetene som utfolder seg.

Et knippe gode irske skuespillere bærer filmen. Cillian Murphy – kjent fra Gullpalmefilmen «The Wind That Shakes The Barley» og fra TV-serien «Peaky Blinders» – spiller Jim, ektemannen som lar seg lokke ut på noe han ikke ser konsekvensene av. Innledningsvis møtes to vennepar, Jim og Danielle (Eva Birthistle) og Yvonne (Catherine Walker) og Chris (Andrew Scott), til en middag som utvikler seg til en litt ubehagelig krangel.

Ubehaget forsterkes når Yvonne en kveld dukker opp hos Jim og Danielle og ber om å få overnatte fordi Chris har slått henne. Neste morgen er Jim og Yvonne alene i leiligheten og han lar seg forføre. Etter hvert møtes de to på hotellrom i Dublin, og elskovsmøtene arter seg ofte som en forening av to sett skyldfølelse og dårlig samvittighet.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer