Utsatt for kjendis- terror

Tor Mildes inntreden som Idol-bøddel har fått konsekvenser for flere enn de unge deltakerne. Småbarnsfar Thor Milde (29) har fått sterke tilbakemeldinger fra frustrerte TV-seere.

-  Den mest hektiske perioden var etter audition, da deltakerne begynte med studioopptak. Men etter at min navnebror begynte på lykkepillen og begynte å smile litt, roet det seg, forteller den 29-årige IT-konsulenten leende.

Den sterkeste meldingen var fra en person som ba ham henge seg i nærmeste tre, melder NRK P3. Milde skriver fornavnet sitt med H, men er oppført uten i Telefonkatalogen på grunn av en feil. 29-åringen er så vidt han vet ikke i slekt med Idol-Tor, har aldri møtt mannen, og har heller ikke fulgt med på programmet på TV.

-  Jeg får vel nesten se det i kveld, så jeg får vite hvor stor pågangen blir. Men det er ærlig talt umulig å ta slike tilbakemeldinger personlig, det hele er jo lett absurd, understreker 29-åringen, som holder seg for god til å svare å de fleste av meldingene.

-  Et flertall av meldingene er mer sjikanerende enn direkte truende. Det som slår meg, er at folk kan oppvise et så voldsomt engasjement for et program som Idol, sier Milde.

Den virkelige «Slemme-Tor» var ikke klar over at han hadde en navnebror i Bergen da Dagbladet konfronterte ham med det i går kveld.

-  Da kan jeg gjøre dem som sender disse meldingene oppmerksom på at jeg bor i Oslo. Skjønt, det bør jeg vel kanskje ikke si.

-  Den verste av meldingene han har fått er ei oppfordring om å gå og henge seg i nærmeste tre?

-  Uffda. Det høres ikke hyggelig ut. Men han må nesten leve med det. Jeg har levd med dette navnet i 53 år, sier Idol-dommeren.

 UTSKJELT, MEN USKYLDIG: Thor Milde (29) har aldri hatt noe som helst med Idol å gjøre, men får mye kjeft  likevel. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
UTSKJELT, MEN USKYLDIG: Thor Milde (29) har aldri hatt noe som helst med Idol å gjøre, men får mye kjeft likevel. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Bedt ut på middag

Og det er flere navnesøstre og -brødre til kjendiser som får gjennomgå. Guri Solberg fra Trøndelag fikk plutselig langt mer pågang på telefonen etter at Guri Solberg begynte som programleder for «Absolutt» på TV 2. Og ikke alle henvendelsene er like hyggelige.

-  Jeg ble vekket om natta av folk som pustet inn i røret. I løpet av én dag kunne jeg få ti SMS-er, forteller Guri til P3 NÅ.

-  Nå må svina gi seg, sier TV 2-Guri.

-  Hvis de er så innmari kåte at de må drive og puste inn i øret på folk de ikke kjenner, så tror jeg de trenger hjelp, sier hun.

En tredje Guri Solberg, som også bor i Trøndelag, har bare fått hyggelige henvendelser.

-  Folk har bedt meg ut på middag og sånne ting. Ingenting ubehagelig, men en periode var det ganske mye av det, sier Guri Solberg, som heldigvis ikke er blitt vekket av slike telefoner midt på natta.

Men Kurt Nilsen i Molde synes ifølge P3 det er like greit å late som han faktisk er artisten Kurt når yngre jenter tar kontakt.

HAR NAVNEBRØDRE: Kurt Nilsen fra Bergen vant World Idol, og da drypper det også på andre Kurter i Norge.
TV-EFFEKT: Guri Solbergs inntreden på TV 2s «Absolutt» har gitt flere av hennes navnesøstre mye uventet oppmerksomhet.
TV-BØDDEL: Tor Mildes kompromissløse stil som Idol-dommer har vakt sterke reaksjoner blant seerne - også mot Mildes bergenske navnebror.