Utsatt for konkurranse

OMSORG: «Jeg tror ikke jeg orker en runde til» sier sykehjemsmedarbeideren som i løpet av åtte år har hatt tre forskjellige arbeidsgivere.

REDDE ANSATTE: Kronikkforfatteren har intervjuet sykehjemsmedarbeidere i forbindelse med konkurranseutsetting. Skulle deres erfaringer 

oppsummeres med ett ord, måtte det være frykt, skriver hun.
Illustrasjonsfoto: Scanpix
REDDE ANSATTE: Kronikkforfatteren har intervjuet sykehjemsmedarbeidere i forbindelse med konkurranseutsetting. Skulle deres erfaringer oppsummeres med ett ord, måtte det være frykt, skriver hun. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEBATTEN OM konkurranseutsetting er okkupert av politikere. Desto viktigere er eldreomsorgsarbeideres egne formuleringer om et konkurranseutsatt arbeidsforhold. Jeg har to ganger med to års mellomrom intervjuet sykehjemsmedarbeidere om synet på kvalitetsutvikling i tjenestetilbudet og erfaringene med konkurranseutsetting i eget arbeidsforhold.

Skulle deres erfaringer oppsummeres med ett ord, måtte det være frykt.

SYKEPLEIERE, hjelpepleiere og pleiemedhjelpere, altså representanter for landets mest etterspurte yrkesgruppe, beskriver redselen hver ny anbudsrunde bringer med seg: «Det er forferdelig og ikke vite hva som skjer fremover i tid - nesten som å være arbeidsledig. Jeg var så stressa av at jeg ikke visste hvem som skulle ta over», oppgir en pleier som begrunnelse for å ha sagt opp jobben på sykehjemmet. En annen sier: «Det er en uting, det er helt forferdelig. De fleste syns det er grusomt».

«Jeg tror ikke jeg orker en runde til» sier en sykehjemsmedarbeider underveis mot nok en anbudsrunde. I løpet av åtte år har hun hatt tre forskjellige arbeidsgivere; kommunal, ideell og kommersiell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer