Janove Ottesen

Utsatt for svindelforsøk

Svindlere legger ut falske betalingslenker og lurer publikum til å betale, forteller Janove Ottesen.

I STUDIO: - Ikke la dere svindle av folk og nettsteder som forsøker å utnytte tida vi er inne i, sier Janove Ottesen, som sender oss denne selfien. Han er i studio sammen med Børge Fjordheim, i hans og Morten Abels Electrolüd Studio på Tou i Stavanger. Foto: Selfie/privat
I STUDIO: - Ikke la dere svindle av folk og nettsteder som forsøker å utnytte tida vi er inne i, sier Janove Ottesen, som sender oss denne selfien. Han er i studio sammen med Børge Fjordheim, i hans og Morten Abels Electrolüd Studio på Tou i Stavanger. Foto: Selfie/privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske artister tyr til ulike former for nettkonserter under tida med corona-restriksjoner. Søndag hadde Janove Ottesen en minikonsert på Facebook. Den ble formidlet på hans egen Facebook-side, og var gratis. Det var Stavanger Aftenblad som først omtalte saken.

- Det er trist, men det er viktig å være våken og klar over at sånn svindel skjer, sier Janove Ottesen til Dagbladet.

I Stavanger Konserthus

I tida før konserten søndag kveld dukket det opp flere lenker på Facebook. De var angivelig til nettsteder der publikum kunne se konserten. Solokonserten med Janove Ottesen og et flygel ble holdt i Stavanger Konserthus.

- Konserten var et opptak fra tidligere denne uka, opplyser Ottesen.

På flere nettsteder ble folk bedt om å logge seg inn og oppgi kredittkortinformasjon. Dette til tross for at konserten var gratis.

- Ikke la dere lure

- Vær nøye og følg med de opplysningene som blir gitt ved slike nettkonserter. Min konsert var gratis, som en gest til publikum i en vanskelig tid. Når artister spiller og håper å få inn litt penger, er det viktig at det går til dem - og ikke til svindlere, sier Ottesen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer