- Utsatt for usaklige angrep fra Hegnar

Per Danielsen krever erstatning.

ISFRONT: Advokat Per Danielsen (til venstre) og redaktør Trygve Hegnar (til høyre) har møtt hverandre i retten flere ganger tidligere. Nå skal det skje igjen. FOTO: SCANPIX
ISFRONT: Advokat Per Danielsen (til venstre) og redaktør Trygve Hegnar (til høyre) har møtt hverandre i retten flere ganger tidligere. Nå skal det skje igjen. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Advokat Per Danielsen og Trygve Hegnar har hatt en rekke offentlige krangler gjennom flere år.

Nå tar Danielsen milliardæren Hegnar til retten. Igjen.

— Jeg føler meg utsatt for usaklige personangrep fra Trygve Hegnar gjennom spaltene i hans publikasjoner. Dette har pågått i mer enn fire år. Det er særlig mengden negativ omtale som gjør at jeg reagerer, sier Danielsen til NTB.Leverte 850 siderAdvokaten mener det er systematikken i de kritiske oppslagene fra Hegnar som gjør at han har en god sak.

— Jeg har derfor samlet sammen så å si alt Hegnar har publisert i Kapital og Finansavisen de siste fem år og levert stevning med bilag på 850 sider til Oslo tingrett, sier Danielsen.Flere konflikter mellom Danielsen og Hegnar har vært oppe i flere instanser, både i retten og i Pressens faglige utvalg (PFU).

I fjor gikk advokaten til sak fordi han mente Hegnar hadde plikt til å trykke et tilsvar i form av et leserinnlegg. Danielsen tapte imidlertid saken, da retten mente at han ikke kunne kreve å få innlegget på trykk uredigert. Krever erstatningPer Danielsen mener han er utsatt for en vendetta fra redaktøren, etter at førstnevntes advokatfirma har ført flere rettssaker mot Kapital.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer