Utsatte bryllupsreisen

LOS ANGELES: Nygifte Michael Douglas (56) skamroser den norske regissøren Harald Zwart og har utsatt bryllupsreisen med Catherine Zeta-Jones (31). Paret regner med at de får nok tid til hverandre når Hollywood havner i streik i løpet av sommeren.

- Norge bør være svært stolt av Harald Zwart. Han gjør en meget god jobb her. Norge har ikke akkurat vært kjent for sine komedier, men Harald vil forandre det med «One Night At McCools», sier Michael Douglas til Dagbladet.

Han karakteriserer regissør Zwart som et «stort talent med en enorm energi».

- Filmen har premiere i februar, men jeg håper den kommer etter at Oscar-nominasjonene er offentliggjort, for jeg spiller en meget rar karakter. Jeg har noen merkelige tenner og noen greier på hodet, om du skjønner. Men det er ordentlig morsomt.

- En gentleman

- Har Harald Zwart ei framtid i Hollywood?

- Ja, absolutt! Han er allerede i gang med en ny film for Universal. Det er en glede å arbeide med ham. Han har en utrolig energi, understreker Douglas entusiastisk.

Det er to uker siden Michael Douglas giftet seg med walisiske Zeta-Jones. Dagbladet møter paret på fasjonable Four Seasons Hotel i Beverly Hills. Catherine Zeta-Jones stiller i svart silkedress, mens Michael Douglas er i dongeri fra topp til tå. Bryllupsreisen har de utsatt inntil videre.

- Vi har bare vært i leiligheten i New York og forsøkt å komme ned etter bryllupet. Vi har forsøkt å organisere livet og se framover. Vi har lest mange manus, men du verden så mye tynt materiale det fins. Det er mye hastverksarbeid nå før sommerens mulige streik, sier paret i et av de første intervjuene de har gitt etter bryllupet på Plaza Hotel på Manhattan 18. november.

«Solgte» bryllupet

Det ble en stor kjendisfest, med blant andre Anthony Hopkins, Kofi Annan, Danny DeVito, Russell Crowe, Jack Nicholson, Meg Ryan, - og selvsagt en opplagt gamlefar Kirk - på plass.

- Det er sikkert lett å tro at det er lett å bli vant til en slik oppmerksomhet, men det er umulig, sier Catherine Zeta-Jones om all viraken rundt det hun selv karakteriserer som et drømmebryllup.

- Vi visste at dette kom til å bli et mediesirkus, og vi forberedte oss så godt vi kunne. Det ble et nydelig bryllup, sier Michael Douglas.

Paret ble kritisert for at de solgte bildene fra bryllupet til britiske OK!, som igjen videresolgte dem til People Weekly i USA.

- Gale paparazzier

- Vi vet hvor gale noen av disse paparazzifotografene er. Derfor må vi kontrollere det som skjer, og at noen vil betale for bilder som er godkjent av oss, er bare gledelig. Alle pengene vil uansett gå til veldedige formål, sier Douglas.

Det samme gjelder bildene av sønnen Dylan på tre måneder. De ble nylig solgt for 18 millioner kroner.

- Når bildene er ute, kan ikke paparazziene gjøre noe. Da har de tapt, sier Douglas.

Paret spiller sammen i «Traffic». Filmen handler om narkotikaens tragiske sider. Det er lett å trekke en parallell til skuespilleren Robert Downey jr., som nylig ble arrestert med narkotika igjen. Downey jr. og Douglas spiller sammen i «Wonderboys» som går på kino i Norge nå.

- Det er trist med Robert, men mange av oss har venner eller familie som sliter. Det er det filmen handler om. Alle som har ungdommer i huset - og selvsagt unge - bør se den, sier Douglas.

Blir Bond-agent?

Tidligere i uka ble det kjent at Catherine Zeta-Jones skal spille kvinnelig agent i den nye James Bond-filmen, «Beyond Ice».

- Jeg har også hørt det. Med min erfaring med det som står skrevet om meg, er det avgjort sant, svarer hun ironisk.

- Jeg skal arbeide med filmen «America's Sweetheart» framover, og noe mer er det ikke foreløpig, sier hun.

Rolig jul sammen

Paret har bestemt seg for å feire en rolig jul sammen - enten i Spania, New York, Colorado eller Los Angeles.

- Det har vært så mange fester dette året at jeg vet ikke om jeg er klar for noe mer. Jeg kan ikke organisere en fest til på en stund. Akkurat nå orker jeg ikke å se en eneste serviett, avslutter Zeta-Jones.

LYKKELIGE: Årets kjendispar Cathrine Zeta-Jones(31) og Micheal Douglas (56) fotografert på premieren til "Wonder Boys". Nå spiller de sammen i filmen "Traffic" som snart er premiereklar. Dagbladet møtte dem i Beverly Hills i går.