Utsatte operasjon for å se Peer Gynt

Eksstatsråd og leder av Ibsen-komiteen Lars Roar Langslet utsatte en kreftoperasjon for få se Peer Gynt foran pyramidene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KAIRO (Dagbladet): Lars Roar Langslet er alvorlig syk. Han har kreft, og har den siste tida vært til behandling ved Radiumhospitalet.

Sykdommen til tross, til Pyramidene og Peer Gynt ville Langslet for enhver pris. Derfor utsatte den 70 år gamle lederen av Nasjonalkomitéen for Ibsen en stor operasjon.

Opereres tirsdag

Allerede tirsdag blir Lars Roar Langslet innlagt på Radiumhospitalet i Oslo, hvor han skal opereres.

-  Jeg har vært behandlet ved Radiumhospitalet, og skal ikke gjøre noen hemmelighet av det. Jeg har stor optimisme og gode prognoser, sier den tidligere statsråden og Høyre-politikeren.

Han vedgår overfor Dagbladet at han tidlig meddelte overfor legene ved sykehuset at det betydde veldig mye for ham å reise til Egypt.

Dagbladet møter Langslet noen timer etter suksessforestillingen ved Pyramidene. Eksstatsråden er fra seg av begeistring.-  Dette opplever man bare en gang i livet. Jeg ville tatt det veldig tungt hvis jeg ikke hadde fått sett dette. Peer Gynt foran pyramidene og Sfinksen er det merkeligste samspillet jeg har sett, i positiv forstand, sier Langslet.

Smålig

<strong><b>KREFTSYK:</strong></b> Lars Roar Langslet er henrykt over å ha fått være til stede i Egypt og se Peer Gynt. -  Det var fantastisk, jeg er begeistret, sier eksstatsråden som er leder for Nasjonalkomitéen for Ibsen. Foto:SCANPIX
KREFTSYK: Lars Roar Langslet er henrykt over å ha fått være til stede i Egypt og se Peer Gynt. - Det var fantastisk, jeg er begeistret, sier eksstatsråden som er leder for Nasjonalkomitéen for Ibsen. Foto:SCANPIX Vis mer

Når Langslet blir minnet om de kritiske røstene som mener at det er bortkastede penger å sette opp Peer Gynt på norsk i Egypt, trekker han pusten:

-  Kritikken er smålig. Jeg vil bare minne om brevet Henrik Ibsen sendte til kongen, hvor han ønsket å lære sine landsmenn å tenke stort. Av og til må vi tenke stort, og især for å feire Henrik Ibsen, sier Langslet.

Han tror de fleste egentlig forstår hvor viktig det er med internasjonalt kultursamarbeid.

-  Landet som deler ut fredsprisen må ta seg råd til å gjøre noe så enestående som å sette opp Peer Gynt foran pyramidene. Dette har jeg overhodet ikke dårlig samvittighet for, sier Langslet.

Han er helt klar på at det knapt kan overdrives hva det betyr for en nasjon i verdenssammenheng å ha en dikter av Henrik Ibsens format.

-  Bare tenk på hva det betyr for et språksamfunn som det norske å ha en slik dikter som har skrevet på norsk, sier Lars Roar Langslet.

Henrykt

Han innrømmer at forventningene var store, før han reiste fra Oslo i ens ærend for å se Peer Gynt.

-  Totalopplevelsen med Peer Gynt og Sfinksen ga det hele en ekstra dimensjon.

-  Jeg har flere ganger vært i Egypt, men dette var første gang jeg var ved pyramiden om kvelden.

-  Det var merkelig. Belysningen av pyramidene og Sfinksen. Mindre spesielt var det ikke når karavanen med kamelene kom. Det var bare helt fantastisk, sier Langslet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer