Utsatte tiltale etter politibom

Oslo-politiet måtte utsette å reise tiltale mot Anne-Kat. Hærland fordi forsvareren hennes ikke hadde fått alle politidokumentene.

Dette førte til at TV-kjendisens forsvarer, advokat Peter S. Nørgaard, måtte be om mer tid til saken, før han tar endelig stilling til hvor langt Hærland skal erkjenne straffskyld. Dette vil Nørgaard vurdere sammen med sin klient.

Tilbakemelding i dag

Nørgaard tok kontakt med politijurist Erlend Pape Nordtorp i går, slik Dagbladet skrev i går.

- Hvorfor fikk han ikke kopi av dokumentene, Nordtorp?

- Det vet jeg ikke. Jeg trodde han hadde fått alle sakens dokumenter. Men i og med at det ikke ble gjort, synes jeg det er greit at han får gå gjennom det sammen med klienten, sier Nordtorp.

Nørgaard har gitt beskjed om at han vil gi tilbakemelding i dag. Da vil politiet ta den påtalemessige avgjørelsen.

Da Hærland var i politiavhør, innrømmet hun både promillekjøring og påkjørsler, men nektet for at hun hadde prøvd å stikke av etter å ha kjørt på en parkert bil. Det er politiet uenig i.

Rettssak?

Dermed lå det an til at politiet ville ha saken opp som en vanlig rettssak med full vitneførsel. Alternativet er en tilståelsesdom som skjer i de tilfellene der en siktet tilstår alt. Da vil saken komme opp i tingretten uten at det nødvendigvis føres vitner til TV-kjendisens famøse kjøretur om morgenen 11. november.

UTSATT: Det ble ikke reist tiltale mot Anne-Kat. Hærland i går.