Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utsetter Karl Ove Knausgård-forestilling

«Min kamp» må videreutvikles.

UTSETTES: Teaterstykket basert på Karl Ove Knausgårds «Min kamp» utsettes om lag ett år. Knausgård har ingen tilknytning til teaterforestillingen, annet enn at den er basert på hans litterære verden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTSETTES: Teaterstykket basert på Karl Ove Knausgårds «Min kamp» utsettes om lag ett år. Knausgård har ingen tilknytning til teaterforestillingen, annet enn at den er basert på hans litterære verden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under Nationaltheatrets vårlansering i fjor høst, ble det kjent at en forestilling basert på Karl Ove Knausgårds «Min kamp» skulle settes opp denne våren.

Nå melder Nationaltheatret at stykket er utsatt til februar 2015.

- Å skape en teaterforestilling av et så omfattende og komplekst verk som «Min kamp» er en krevende øvelse. For at forestillingen skal bli så bra som vi ønsker, legger vi mer tid og flere ressurser i prosjektet. Vi vil selvfølgelig også ha de beste kunstnerne med på laget. Derfor utsetter vi premieren, sier teatersjef Hanne Tømta i en pressemelding.

Det er Tømta som har tatt beslutningen om å droppe urpremieren på stykket i år, og heller skyve den et år fram i tid.

Kjetil Bang-Hansen og Thomas Giertsen har regi på stykket. Manus er skrevet av Harald Eia, Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Kristian Lykkeslet Strømskag. Karl Ove Knausgård er ikke involvert i prosessen. Rollelista er foreløpig ikke offentliggjort.

Forestillingen skal ikke hente handlinger fra den seks binds lange bokserien om Knausgårds liv, men tar opp mye av tematikken fra de omstridte bøkene.

- Vi skal grave litt i mystikken bak Knausgård. Vi kommer til å stille spørsmål som hvorfor gråter Knausgård. Det skal vi finne ut av, sa Bouhlou til Dagbladet på vårlanseringen i fjor.

Eia, Harr og Bouhlou har tidligere jobbet sammen, da i 2012 med forestillingen Kafka - Komilab.

SKAL VIDEREUTVIKLE: Harald Eida, Nadina Bouhlou og Thorbjørn Harr skal dramatisere «Min kamp» sammen med dramaturg Kristian Lykkeslet Strømskag og regissørene Kjetil Bang-Hansen og Thomas Giertsen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKAL VIDEREUTVIKLE: Harald Eida, Nadina Bouhlou og Thorbjørn Harr skal dramatisere «Min kamp» sammen med dramaturg Kristian Lykkeslet Strømskag og regissørene Kjetil Bang-Hansen og Thomas Giertsen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart