Utsetter museumsåpning

Munchmuseet blir ikke åpnet til sommeren.

UTSETTES: Munchmuseet vil ikke åpnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTSETTES: Munchmuseet vil ikke åpnes. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åpningen av det nye Munchmuseet utsettes til høsten får Dagbladet opplyst av museet.

- På grunn av forsinkelser får vi ikke gjort testing av klimaanlegget ordentlig. Derfor må vi utsette, sier Kommunikasjons- og markedsdirektør Gitte Skilbred til Dagbladet.

Overtakelsen av bygget fra entreprenør til byggherre er forsinket. Dette skyldes manglende leveranse av brann- og sikkerhetsdører, samt manglende ytelse og ikke tilfredsstilt stabil drift på klimasystemene.

Museet vil derfor ikke bli åpnet før høsten 2020.

Noen endelig åpningdato er ikke avklart.

BJØRVIKA: Fasaden på det nye Munchmuseet får flere til å se rødt. Men hvordan er det egentlig ut på innsida? Se videoen, og døm selv. Reporter: Mathilde Lea. Video: Malene Storrusten/Lars Eivind Bones. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Beste forhold

Munchmuseet på Tøyen vil derimot holde åpent gjennom sommeren.

– Vi er i sluttfasen av byggeprosjektet og samarbeider tett med vår entreprenør for å finne løsninger. Vi jobber iherdig for å få alle leveranser på plass for å ferdigstille museet. Dersom vi ikke får orden på leveransen av brann- og sikkerhetsdører innen kort tid, vil spesialdører bli bestilt fra en annen leverandør sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg som er byggherre for det nye museet i en pressemelding.

Det nye Munchmuseet har et avansert klimasystem for å ivareta kravene til oppbevaring og utstilling av sårbar kunst. Testing og innregulering av klimasystemene er ikke ferdigstilt, og kontraktskravene til ytelse og stabil drift er ikke oppfylt.

- Det er veldig viktig for oss at kunsten har gode forhold, sier Gitte Skilbred til Dagbladet.

Det var Aftenposten. som først omtalte utsettelsen.

Kritikk

Det nye museet har mottatt massiv kritkk, blant annet for utseende.

Arkitekt Gaute Brochmann, som er redaktør av tidsskriftet Arkitektur N og byutviklingsskribent i Morgenbladet, er skeptisk til hvordan Munchmuseet og deler av Bjørvika ser ut.

- Når jeg kommer fra Kvadraturen, ser Munchmuseet ut som en truende svart skygge, en koksgrå kloss, som luter seg over Operaen, sa Brochmann til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer