Utsetter solo-Lene

Millionsatsninga på Lene Nystrøm Rasted som soloartist er utsatt.

Først neste sommer blir det første soloalbumet hennes klart til å slippes på markedet, melder Lenes britiske management.

Sommeren 2003?

- Albumet kommer mest sannsynlig først rundt midten av 2003. Kanskje kommer det en singel etter nyttår, sier Grant Logan i managementet til Tønsbergs Blad.

Innspillinga har allerede pågått i flere måneder. Lene har bodd i London en årrekke. Studioarbeidet gjøres her, i USA og i Stockholm.

- Lene er for tida i Los Angeles, der hun jobber sammen med noen av de beste skribentene og produsentene som finnes, sier Logan.

- Det beste materialet fra Lene selv

Lene har begynt å skrive låter. Managementet mener noen av det beste materialet er det hun har laget selv.

Utover det vil de ikke fortelle noe særlig mer om hvordan solo-Lene kommer til å framstå. Med Aqua har Lene solgt 18 millioner plater. Det knytter seg store forventninger til en ny plate.

Hvorfor utsette?

Mange stiller seg derfor sprøsmålet om hva som ligger bak utsettelsen og de nye, vage tidsangivelsene.

En sentral person i platebransjen sier at utsettelser av denne typen ofte henger sammen med ett av tre: Strukturelle endringer i selskapet, personlige grunner fra artistens side eller at produktet simpelthen ikke er godt nok.

- Utgiverne vil sikre seg at de i det minste får igjen det de har investert, sier kilden, som vil være anonym. Han sier at utsettelser slett ikke er unormalt i popverdenen.

- Samtidig er det slik at jo mer prestisjefylte prosjektene er, jo mer rabalder og diskusjoner fører det med seg, avslutter han.

Dysser ned

Managementet sier at det ikke ligger noe dramatisk bak dette. Lene skal få ro til å «konsentrere seg om musikken og stilvalget.»

Og stilvalget går visst ikke i retning en kvinnelig Robbie Williams, noe som tidligere har vært antydet:

- Vi vil ikke si så mye om hvilke retninger vi går mot, men jeg må nok avkrefte akkurat den teorien, avslutter Logan.

<B>IKKE SAMMEN LENGER:</B> Aqua solgte millioner av plater. Nå satser de ulike medlemmene i bandet for seg selv.
IKKE SÅ LETT ALENE:</B> Ifølge managementet er Lene en talentfull låtskriver. Nå utsetter de likevel solo-prosjektet med henne til neste år en gang.