Utsettes «WoW»-utvidelsen?

«Cataclysm» kan bli en 2011-lansering.

||| Activision Blizzard har enda ikke gått ut med en lanseringsdato for den nært forestående World of Warcraft-utvidelsen døpt «Cataclysm».

Det er ventet at denne slags nyheter først kommer i forbindelse med Blizzcon-messen i slutten av oktober.

Men alle har til nå regnet det som sikkert at utvidelsen ville være lansert før årsskiftet — ikke minst etter at sjefen sjøl, Bobby Kotick, i høst bekreftet at «Cataclysm» var i rute for et 2010-slipp.

Kotaku har imidlertid fått en mengde henvendelser fra kunder som har forhåndsbestilt «Cataclysm», og som nylig har fått kvitteringer i epostkassen sin fra Amazon der januar 2011 blir oppgitt som lanseringsmåned.

Datoene på disse kvitteringene varierer fra 4. januar til 18. januar når det gjelder anslått leveringsdato, men det virkelig deprimerende for WoW-fans er nok tanken på en lang juleferie uten denne tredje utvidelsen til det populære onlinespillet.

Blizzard ønsker i kjent stil ikke å kommentere «rykter og spekulasjoner», skriver Kotaku, som spurte en talsmann om datoene som Amazon operer med.

«Cataclysm» er for tiden i en betaperiode der tusenvis av spillere, blant dem 100 heldige PressFire-konkurransevinnere, boltrer seg i nye WoW-omgivelser for å gi utvikleren en siste stresstest og kvalitetssikring før det for alvor braker løs.

Ordet Cataclysm lar seg oversette til flom, oversvømmelse, syndeflod, verdens undergang... Som du skjønner; det meste blir snudd på hodet og forandret i spillverdenen når denne etterlengtede utvidelsen lanseres, noe PressFire fikk erfare da vi brukte noen dager i denne verdenen i sommer.   

Blizzcon går av stabelen 22. og 23. oktober, og kommer garantert til å gi oss svar på når «World of Warcraft: Cataclysm» blir lanseringsklart.