Utsikt fra rom 503

MOLDE (Dagbladet): Sola skinner, jazzfestivalen swinger og dørklinka på hotell Alexandras rom 503 er reparert.

O gledesstund! Ved middagstid i går, etter et døgn i indre eksil på 504, kunne jeg på ny innta mitt kjære 503, og en dyp glede og ro falt straks over meg. Et skår i roen er det riktignok at gatemusikanten og jazzhateren Angry Hartley - den svenske originalen som gir Farfisa-lyden et ansikt - i år har byttet hjørne, og nå maner fram sin åndelige svensktoppmusikk rett under rommet. Men det hever vi oss over, det skal dessuten koste litt å være dypt glad.

Carlos Santana med band kom charterflygende til byen i totida natt til i går, og ba pent og turnésultent om en matbit. Litt improvisert røkt svinekam fra hotellets personalkjøkken gjorde susen, og utpå dagen ble selveste Carlos observert i solskinnet på «hylla» - uteserveringen på Alexandra-verandaen. Gitarheltens tilstedeværelse avstedkom et spontant hjertesukk fra en mørk, staselig kvinne som ønsker å være anonym: «Han har jo lovet hele Molde en orgasme, men jeg må tidlig hjem, så jeg tenkte jeg skulle spørre om han ikke kunne starte med meg!»

For at leserne helt ut skal fatte rekkevidden av denne jazzfestivalen, bringer jeg her et utdrag fra lista over akkreditert presse: Aura Avis, Baltimore Sun, Dagens Nyheter, Münchner Merkur, NRK P1s «På kirkebakken», NRK1s «TV-innsamling» og RadiJon Eiendom. Største trupp har TV2 med 13 medarbeidere. Kan vi dermed se fram til mange timers rykende avantgardejazz i bind- og bleiekanalen?

Formiddagens replikk: «Tusen takk te' mainn' me' de' pene smykke'.»

(Konferansier/skuespiller Anitra Eriksen etter Molde-ordfører Einar Øveraas' åpningstale.)