Utslått av «Friends»

NRK1 satser tungt på ungdomsprogrammet «U» denne våren. Men 12 av 13 unge mennesker foretrekker «Friends» på TV2. Nå har «U»-redaksjonen gitt opp konkurransen mot den amerikanske ungdomssåpa.

Redaksjonen vil vekk fra sendeflata på tirsdag hvor «Friends» regjerer.

- Kanskje, svarer fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas.

En undersøkelse Norsk Gallup har gjort viser nedslående tall for den ferske «U»-redaksjonen. Blant norske tenåringer foretrekker bare én av 13 - eller drøye sju prosent - «U» framfor den veletablerte «Friends»-serien på TV2.

- Så veldig overraskende er det egentlig ikke, sier «U»s redaksjonsleder Marius Hoel.

Ikke rettferdig

- 22.30 på tirsdager gir oss utrolig tøff konkurranse, noe vi skjønte allerede da vi fikk tildelt denne sendeflata. Det er ufattelig vanskelig å konkurrere mot «Friends». Ja, nesten umulig, sier Hoel.

Vel 400.000 seere følger «Friends» hver tirsdag. «U» har 200.000 til sin sending som altså går samtidig. Men de sliter tungt i målgruppa.

- Men det er nesten ikke rettferdig å sammenlikne. «Friends» har jo hatt flere år på å etablere seg, mens vi har hatt fem programmer. Det tar lang tid å forandre seervanene til folk. Jeg ser det bare på meg selv. Det tok lang tid før jeg ble trofast «Friends»-seer. Noe jeg altså ikke er lenger, presiserer Hoel.

Nå vil «U»-gjengen bort fra den overveldende amerikanske konkurransen. Fjernsynsdirektør Hans Tore Bjerkaas lover ingenting, men vil se på saken.

Godbiter

- Jeg vil ikke utelukke flytting av sendetida. Jeg skal gi et svar på dette om en måneds tid. Hovedhensynet vårt er at tv-seerne nå får et dårlig tilbud fordi to godbiter konkurrerer.Men jeg vil understreke at vi er svært godt fornøyd med «U»-satsingen så langt, sier Bjerkaas.

FROSSET UT: Aggie Frost og de fire andre «U»-programlederne taper mot langt mer populære ungdomshelter i den amerikanske serien «Friends».