Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utsøkt blanding

Fantastisk plate fra sanger/låtskriver med full kunstnerisk kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Låtskriver/vokalist/gitarist/produsent Victoria Williams har en sterk katalog, aleine eller med ektemannen Mark Olson (eks Jayhawks) i The Original Harmony Ridge Creek Dippers. Flere ganger har hun vært nær toppkarakteren, og denne gang er det ingen vei utenom.

Hun har en uttrykksfull stemme og en formidling av en annen verden; hviskende, sår eller lavmælt støyende som en Marianne Faithfull.

Med økonomisk bruk av blåsere og strykere (de siste smakfullt arrangert av selveste Van Dyke Parks) inkorporerer hun elegant pop, bossanova, kabaret, jazz, rock og alternativ country (Greg Leisz på steel-gitar m.m. er et sikkert kort) i en utsøkt musikalsk blanding som er hennes aleine. Tekstene er nære og både lunt humoristiske og til ettertanke.

Williams har for vane å plukke fram en gammel standardlåt, denne gang en nydelig versjon av Jobim/De Moraes' «Water To Drink» («Agua de beber») - her i landet godt «markedsført» av Trio de Janeiro.

En plate - og dame - å bli glad i.