Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Utsøkt. Norske råvarer i verdensklasse

BOK: I seg selv er boka «Utsøkt» førsteklasses. Sammen med firkløveret Østhagen, Lystad, Næss og Andreassens tidligere kokebøker i samme serie «Fanget mellom to permer» og «Himmelsk hav» blir de i en klasse for seg. Her har en kokk, en vinkelner, en tekstforfatter og en naturfotograf tatt mål av seg til å skildre norsk matkultur på sitt beste. Ikke mindre. Dette ambisiøse prosjektet har de fullført med glans. «Utsøkt» veileder deg til det ypperste av norske nisjeprodukter. Her er geit fra Valdres, kylling fra Stange, skinke fra Skjåk og is fra den lille kiosken et sted mellom Løiten og Elverum. «Himmelsk hav» tar deg videre på en smakfull tur langs Kyst-Norge, fra klassikere som reker og blåskjell via kveite og uer til delikatesser som blekksprut, ål, kamskjell og østers.«Fanget» avrunder med en hyllest til fjell, skog, vidde og den saftige smaken av selvskutt vilt. Uavhengig av om det er kjappe forretter eller mer ambisiøse middager som står på planen er oppskriftene forbilledlig enkelt forklart, selv for oss uten læretid på Michelin-stjernede restauranter. Maten er usnobbete og spennende, her finner du roastbiff av rein med portvinsmarinerte rosiner, jordbærravioli med vanilje og stekt blekksprut i en dipp av soyasaus og guinnessøl. De gode oppskriftene blir framhevet av en moderne og praktisk layout hvor alt overflødig er skrelt bort. De fristende matbildene til Baard Næss stråler sammen med morsomme detaljbilder og stemningsskapende reportasjebilder fra rundt om i Norge. Kronen på verket er Dan Lystads vinanbefalinger til samtlige måltider og råvarer. Samlet framstår de tre kokebøkene derfor som en inderlig kjærlighetserklæring til norsk natur og norske råvarer, samt en gledelig julegave til hele det matinteresserte Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media