Rammstein:

Utsolgt på 15 sekunder

Billettene til Rammstein-konserten i Oslo neste år ble fredag revet bort, men arrangøren opplyser til Dagbladet at det fortsatt er håp - flere billetter vil sannsynligvis bli lagt ut for salg.

SVINDLET: Etter å ha kjøpt Rammstein-billetter på svartebørsen, var mange misfornøyde da de fant ut at de var blitt svindlet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tyske metallbandet Rammstein er blant verdens aller største liveband.

Bandet skulle etter planen ha spilt foran 60 000 tilskuere i Trondheim i juli, men i mars kom nyheten som skuffet tusenvis av konsertglade trøndere.

Konserten i bartebyen vil likevel ikke ville finne sted grunnet coronapandemien, og ble istedenfor flyttet til juli 2022, denne gangen til Bjerke travbane i Oslo. Også denne arenaen har en kapasitet på 60 000.

Klokka 10 fredag gikk billettsalget til konserten i hovedstaden i gang, og pågangen var enorm. Etter bare femten sekunder var alle billettene til arrangementet utsolgt, opplyser Mark Vaughan i All Things Live, som arrangerer konserten, til Dagbladet.

For de som nå sitter med skjegget i postkassen, finnes det imidlertid fortsatt håp om billetter til den storslåtte konserten.

Vaughan opplyser nemlig at de etter all sannsynlighet vil legge ut flere billetter ved et senere tidspunkt. Han kan ikke slå fast nøyaktig hvor mange billetter det blir, men sier at det sannsynligvis er snakk om «et par tusen».

De som hadde billett til konserten i Trondheim har også fått valget om å få nye billetter til konserten i Oslo.

STORE: Rammstein samler gigantiske folkemengder til konsertene sine. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
STORE: Rammstein samler gigantiske folkemengder til konsertene sine. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Misser store inntekter

En konsert av denne størrelsen er en sjeldenhet i Norge, og har svært positive ringvirkninger for det lokale næringslivet. Hoteller, restauranter og uteliv nyter godt av at store stjerner trekker titusenvis av publikummere. Derfor var det et nederlag for Trondheim å miste det store arrangementet, som ville ha funnet sted på et tidspunkt der de fleste nordmenn etter planen ville ha fått sin første vaksinedose.

Regiondirektør i NHO Trondheim, Tord Lien, satte opp et enkelt overslag overfor Dagbladet.

- Her er det fort snakk om minst 30 000 hotellovernattinger, noe som ville generert en masse aktivitet for puber, transportselskaper og byen generelt. At en tilreisende legger igjen 2000 kroner i døgnet i snitt er et forsiktig estimat. Jeg tror vi kan trygt si at Trondheim går glipp av et sted mellom 60 og 100 millioner kroner, sa Lien til Dagbladet.

- Det er helt sjuke tall og jeg kan trygt slå fast at for Trondheim som kulturby og reisedestinasjon, er dette ikke heldig, sa Lien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer