Anmeldelse: Avicii - «TIM»

Utspekulert og ytterst middelmådig

Aviciis posthume album «TIM» føles mest av alt som emosjonell manipulasjon av fansen.

Foto: Universal Music
Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det var grunn til å være håpefull da Universal Music i april slapp Avicii sin første posthume singel «SOS» – én drøy uke før årsdagen for den svenske EDM-superstjernens tragiske selvmord i Oman. Med Aloe Blacc i spiss og et budskap som på det tidspunktet føltes langt mer oppløftende enn spekulativt ut.

Når resten av albumet nå rulles ut for produsentens fans, er det derimot med en overdreven helling mot det sistnevnte. Dominert av temaer rundt depresjon og død.

Emner som er vanskelig å uttrykke uten å trå feil for selv den mest erfarne låtskriver, og derfor ikke overraskende går fullstendig skeis i hendene på «TIM» sin hitliste-sultne besetning.

Hoderystende upassende

Allerede fra første sekund av blir det klart hvor mye cringe vi har foran oss. Å åpne en låt med linja «Dear society, you are moving way too fast» er noe man kan forvente å høre fra en veslevoksen tenåringsrapper på Norske Talenter.

Isteden er det kollegene Vargas & Lagola som sparker i gang de naive selvfølgelighetene («Peace of Mind»), før Coldplay-vokalist Chris Martin sier «hold my beer» med sitt hoderystende upassende bidrag på «Heaven» («I think I just died / And went to heaven»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer