Utstilling med Jesus blant homofile førte til masseslagsmål

Den svenske fotografen Elisabeth Ohlson Wallin provoserer igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Demonstranter forsøkte i helga å sette fyr på kulturhuset i Jönköping, som for tida viser fotoutstillingen «Ecce Homo» av Elisabeth Ohlson Wallin. Utstillingen viser bilder av Jesus omgitt av homofile.

Lørdag startet urolighetene, og søndag brøt det hele ut i et gjengslagsmål. Enkelte skal også ha forsøkt å ta ned bannerreklamen som henger på utsiden av kulturhuset, ifølge avisa Jnytt.

Rundt 30 mennesker deltok i gjengslagsmålet som politiet til slutt måtte bryte opp. To personer er anmeldt, ifølge Jönköping Expressen.

- Det som har hendt er ikke bibelsk, men barbarisk. Jeg forstår at bildene hennes vekker en reaksjon, men jeg forstår ikke handlingene, sier Kulturhusets pressetalsperson Tony El Zouki til avisa.

Da kulturhuset i Jönköping viste utstillingen sist, endte det i en bombetrussel, men det å vise fram en naken Jesus i selskap med med homofile har provosert flere:

Da den svenske erkebiskopen K. G. Hammar tillot at utstillingen ble vist i Uppsala-katedralen, skal det ifølge NTB ha ført til at den avdøde paven Johannes Paul avlyste sitt møte med erkebiskopen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer