Utstilling med Jesus blant homofile førte til masseslagsmål

Den svenske fotografen Elisabeth Ohlson Wallin provoserer igjen.

(Dagbladet.no): Demonstranter forsøkte i helga å sette fyr på kulturhuset i Jönköping, som for tida viser fotoutstillingen «Ecce Homo» av Elisabeth Ohlson Wallin. Utstillingen viser bilder av Jesus omgitt av homofile.

Lørdag startet urolighetene, og søndag brøt det hele ut i et gjengslagsmål. Enkelte skal også ha forsøkt å ta ned bannerreklamen som henger på utsiden av kulturhuset, ifølge avisa Jnytt.

Rundt 30 mennesker deltok i gjengslagsmålet som politiet til slutt måtte bryte opp. To personer er anmeldt, ifølge Jönköping Expressen.

- Det som har hendt er ikke bibelsk, men barbarisk. Jeg forstår at bildene hennes vekker en reaksjon, men jeg forstår ikke handlingene, sier Kulturhusets pressetalsperson Tony El Zouki til avisa.

Da kulturhuset i Jönköping viste utstillingen sist, endte det i en bombetrussel, men det å vise fram en naken Jesus i selskap med med homofile har provosert flere:

Da den svenske erkebiskopen K. G. Hammar tillot at utstillingen ble vist i Uppsala-katedralen, skal det ifølge NTB ha ført til at den avdøde paven Johannes Paul avlyste sitt møte med erkebiskopen.

Likevel har ifølge Svenska Dagbladet mer enn 175 000 personer sett bildene som også har vært utstilt i Oslo rådhus.

SKEIV NATTVERD: Utstillingen «Ecce Homo» viser blant annet denne pastisjen over nattverden der en Jesus i høye hæler sitter omgitt av apostler i drag. Foto: ELISABETH OHLSON/PRESSENS BILD/SCANPIX
SKEIV NATTVERD: Utstillingen «Ecce Homo» viser blant annet denne pastisjen over nattverden der en Jesus i høye hæler sitter omgitt av apostler i drag. Foto: ELISABETH OHLSON/PRESSENS BILD/SCANPIX Vis mer
KONTROVERSIELL - IGJEN: Utstillingen «Ecce Homo» viser Jesus sammen med homofile og aidssyke.