GRUPPEARBEID: Til tross for en ved første blikk tørr og uoversiktlig estetikk, legger Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme for dagen et spennende og uforutsigbart materiale i en søken etter poetisk frihet, og et dekkende kunstnerisk språk for det Office for Contemporary Art omtaler som vår «koleriske nåtid». Foto: OCA/Herman Dreyer
GRUPPEARBEID: Til tross for en ved første blikk tørr og uoversiktlig estetikk, legger Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme for dagen et spennende og uforutsigbart materiale i en søken etter poetisk frihet, og et dekkende kunstnerisk språk for det Office for Contemporary Art omtaler som vår «koleriske nåtid». Foto: OCA/Herman DreyerVis mer

- Utstillingen inviterer til et givende og spennende detektivarbeid

Kunstnere og banditter, skriver Arve Rød.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Presentasjonen av de palestinske kunstnerne Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme på OCA er både inviterende og krevende - i jakten på den «poetiske frihet».

Office for Contemporary Art (OCA) er inne i sin mest hektiske periode på lenge. Den internasjonalt orienterte stiftelsen vil i år ha eneansvaret for organiseringen av den nordiske paviljongen på Veneziabiennalen, som åpner om en måned med presentasjon av den norskamerikanske kunstneren Camille Norment.

I tillegg er den relativt nyansatte direktøren, spanskengelske Katya García-Antón, for alvor i gang med å sette sitt preg på virksomheten, med en serie utstillinger og forelesninger under overskriften «Om kjærlighet, avreiser og kampen mot nederlag i koleraens tid. Tre iscenesettelser». Delen som åpnet før helgen er andre i rekken, og viser de palestinske kunstnerne Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahmes prosjekt «Tilfeldige opprørere».

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn