Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Utstrålte ubehag

Sanger Elton John kommer med sterke karakteristikker av Michael Jackson i sin selvbiografi.

BOKBOMBE: Artist Elton John kommer med sterke karakteristikker av Michael Jackson i ny bok. Arkivfoto: Michael A. Mariant / AP / NTB scanpix
BOKBOMBE: Artist Elton John kommer med sterke karakteristikker av Michael Jackson i ny bok. Arkivfoto: Michael A. Mariant / AP / NTB scanpix Vis mer

15. oktober utkommer sir Elton Johns selvbiografi «Me» i England. Boka tar for seg artistens begivenhetsrike liv, fra ungdomstida og fram til i dag.

BOKAKTUELL: Artist Elton John forteller om livet sitt i selvbiografien «Me», som utgis 15. oktober. Foto: NTB scanpix
BOKAKTUELL: Artist Elton John forteller om livet sitt i selvbiografien «Me», som utgis 15. oktober. Foto: NTB scanpix Vis mer

Boka er full av anekdoter, og én av dem handler om Michael Jackson. Her beskriver sangeren artistkollegaen som «en person det føltes ubehagelig å være i nærheten av». Dette skriver den svenske avisa Aftonbladet.

John forteller om en gang Jackson var invitert på en middagsfest hjemme hos ham. Her kommer han med svært sterke karakteristikker, og skriver blant annet at Jackson virket «skjør og syk».

- Han så ut som han var sminket av en gal person. Et plaster holdt restene av nesa hans på plass. Han satt der uten å si noe særlig, og utstrålte bare ubehag, på samme måte som noen utstråler selvtillit, skriver John ifølge Aftonbladet.

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 er det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

Ifølge The Independent var det i utgangspunktet Jacksons psykiater som var invitert. Popartisten endte opp med å delta fordi han tilfeldigvis var i England, skriver den britiske avisa.

På et tidspunkt reiste Jackson seg, og forsvant fra selskapet, ifølge John. To timer seinere skal de ha funnet ham i huset til Johns hushjelp.

- Hun satt der i stillhet og så på at Michael Jackson spilte videospill med den 11 år gamle sønnen hennes. Hva enn det skyldtes, virket det ikke som han taklet å være i selskap med voksne, skriver han.

- Berg-og-dal-bane

Selvbiografien «Me» blir gitt ut av forlaget Macmillan. Den er ført i pennen av John selv, sammen med forfatter og musikkanmelder Alexis Petridis.

I en pressemelding på forlagets blogg, forteller artisten om arbeidet med boka.

- Jeg er ikke en nostalgisk person. Jeg anklages ofte for å bare se framover, til neste konsert eller neste prosjekt. Derfor har det kommet som en overraskelse hvor rensende jeg har opplevd skriveprosessen, sier han.

Han sier han har levd et «vilt liv», og at han har vært ekstremt privilegert.

- Livet mitt har vært en helvetes berg-og-dal-bane, og den lunter fortsatt framover.

EMOSJONELT: De som leser boka, vil muligens kjenne igjen deler fra filmen «Rocketman». Video: Paramount Pictures Vis mer

Ifølge Rolling Stone tar boka også for seg artistens rusmisbruk. Blant annet beskriver han første gangen han brukte kokain.

- Den første linja jeg «snorta», fikk meg til å brekke meg. Jeg gikk rett til toalettet og kastet opp. Så gikk jeg tilbake og ba om en til, skriver han ifølge musikkmagasinet.

Artistens livshistorie ble også fortalt den biografiske filmen «Rocketman», som kom tidligere i år. Dagbladets anmelder var lunken, og trillet en treer på terningen.

Hevder Jackons uskyld

Tidligere i år sendte NRK den kontroversielle HBO-dokumentaren «Leaving Neverland».

Her anklaget to menn, Wade Robson og James Safechuck, artisten for grove seksuelle overgrep. De to ble tatt under megasternas vinger som barn.

Boet til Michael Jackson har avvist alle anklager, og har tidligere gått til søksmål mot HBO i kjølvannet av dokumentaren.

Boet har foreløpig ikke kommentert Johns bok. Jackson gikk bort i 2009, 50 år gammel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media