Utstyrte Michael Jacksons jetfly med spionutstyr

To menn dømt for ulovlig videofilming av popstjerna.

(Dagbladet.no): To menn ble i går dømt for å ha utstyrt et charterfly med hemmelige videokameraer og skjulte mikrofoner, da Michael Jackson i 2003 fløy med jetfly for å møte i retten, tiltalt for overgrep mot barn.

De to mennene, Jeffrey Borer og Arvell Jett, hadde som mål å selge videotapen til en fjernsynsstasjon, skriver The Los Angeles Times.

- De prøvde å tjene masse penger på å selge opptakene til tabloidene...Det var ren grådighet, sa statsadvokat Daniel Shallman etter rettssaken.

Ville selge til Fox

Videotapene ble kjent etter at Fox News fortalte at de fikk en forespørsel å kjøpe tapene av Michael Jackson sammen med advokaten ombord på flyet til Santa Barbara hvor rettssaken mot popstjerna skulle starte.

Det likte påtalemakten og juryen dårlig.

- Selv store celebriteter har rett til en viss grad av privatliv, spesielt i møte med advokater, uttalte statsadvokat Shallmann.

Tidligere har Borer, som eier charterflyselskapet Xtra-Jet, uttalt at han ikke var klar over at de hemmelige videokameraene ble installert. Men under rettssaken nå innrømmet Borer at han ba Reeves om å installere opptaksutstyret.

RETT TIL PRIVATLIV: Selv celebriteter har rett til privatliv, særlig når de er i samtale med advokaten, mente juryen som dømte de to mennene. Her fra konsert i New York 2002. Foto: AP/Scanpix
RETT TIL PRIVATLIV: Selv celebriteter har rett til privatliv, særlig når de er i samtale med advokaten, mente juryen som dømte de to mennene. Her fra konsert i New York 2002. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Av dommen gikk det frem at det var Borer som hadde kontaktet medieselskaper om å selge opptakene, mens det var Reeves som hadde kjøpt og installert utstyret som hadde blitt lagd.

Nå risikerer de to inntil fem års fengsel når fengselsdommen skal fastsettes i juli. Føderale retningslinjer antyder at dommen vil bli på seks til tolv måneder.

Avlyttet og frikjent

Også andre skal ha forsøkt å avlytte Jackson da han var under politiavhør for de samme anklagene. Samme dag som Jackson meldte seg for politiet i 2003 ble det nemlig oppdaget mikrofonutstyr i Santa Barbara-politiets hovedkvarter. Den gang ble mistanken rettet mot media.

Jackson ble frikjent for anklagene om seksuelle overgrep i fjor.