Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uttømt hyperaction

«Batman Forever»? Vi får tro det blir med den tredje, for nå synes mulighetene for hyperaction i Gotham City å være uttømt.

Overrumplende nye vrier i historien må vi også unnvære. Kanskje er det derfor det parodiske elementet er så sterkt denne runden med lynvingen, som han het her hjemme i tegneserieform.

De forrigje Batman-filmene hvilte tungt på fargerike skurker (Jack Nicholson og Christopher Walken). Nå får vi to så å si for samme pris: Tommy Lee JOnes og Jim Carrey. I denne nye filmen er dessuten både regissør Tim Burton og Tittelrollen Michael Keaton skiftet ut med henholdsvis Joel Schumacher og Val Kilmer.

Val Kilmer som Batman/Wayne projiserer intet av energien eller dyster-romantiske framtoningen hos Keaton. Kilmer spaserer uinspirert gjennom det hele.

Til gjengjeld får Tommy Lee Jones overspille og kose seg verre som Two Face. Den andre trusselen mot Gotham City utgjøres av Edward Nygma, også kjent som The Joker og her er Jim Carrey tilbake i sitt manisk-virtouose hjørne.

Som filmens skjønne og mystiske kvinne er Nicole Kidman ingen erstatning for tidligere Bat-damer som Kim Basinger eller Michelle Pfeiffer. Kidman blir rent for nøktern for et foretakende hvor bare en ting gjelder: Skal det være så skal det være.

BAT-DAME</B>. Dr. Chase Meridian aka Nicole Kidman
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media