Utvider Juritzen forlag

Starter underavdeling.

BYTTER JOBB:  Anmelder og kommentator i Aftenposten Vidar Kvalshaug slutter i avisjobben til fordel for forlagsbransjen. Foto: Lars Eivind Bones
BYTTER JOBB: Anmelder og kommentator i Aftenposten Vidar Kvalshaug slutter i avisjobben til fordel for forlagsbransjen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

(Dagbladet): Arve Juritzen startet Juritzen forlag i 2006, og har siden utvidet med flere avdelinger. Det blant annet med en satsning mot barn og ungdom.

Underavdeling Nå utvider forlaget igjen.

I dag skriver Aftenposten at deres litteraturanmelder og kommentator Vidar Kvalshaug slutter i avisa, til fordel for forlagsarbeid. Han starter Kvalshaug forlag, som blir et underforlag av Juritzen. Den nystartede underavdelingen skal utgi norsk skjønnlitteratur og noe sakprosa.

- Et nystartet forlag må ha både raske og lange prosjekter, sier Kvalshaug til Aftenposten.

- Satser Forlegger Arve Juritzen har markert seg ved flere anledninger, blant annet har han vist stort engasjement rundt Bokloven, som han har vært kritisk til.

Forlaget har også vært i konflikt med møbelprodusenten Ekornes i forbindelse med bruk av ordet «stressless».

I slutten av mai sa Juritzen til Bok og samfunn at det vil satse. 13 stillinger har vært blitt utlyst, og behov for større kontor har også meldt seg.

I fjor skal forlaget ha omsatt for 45 millioner, ifølge nettavisa.

- I løpet av to år skal vi bikke 100 millioner i omsetning, sier Juritzen til Bok og samsunn.