Utviklingshemmede Laila (35) ble nektet a-ha-billett

Men så ordnet bandet opp.

FORNØYD: Laila Lund (35) får likevel en gratis ledsagerbillett til a-ha-konserten på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Morten Melgård.
FORNØYD: Laila Lund (35) får likevel en gratis ledsagerbillett til a-ha-konserten på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Morten Melgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): 35-åringen er blodfan av bandet, men har diagnosen Williams' syndrom, en sjeldent medfødt genfeil som gjør at hun ikke kan gå alene på konserten som arrangeres på Lerkendal Stadion førstkommende lørdag.

—Det betyr så mye for meg å se a-ha for siste gang, men hvis jeg drar alene kommer jeg til å få panikk. Det er så mange folk der, sier Laila Lund til Dagbladet.

Hun har selv kjøpt billett til konserten, men med 4000 kroner i uføretrygd har hun ikke råd til å betale nærmere 1000 kroner for en ekstra billett til støttekontakten. Konsertarrangør Stageway ville ikke gi Lund en gratis ledsagerbillett til konserten.

Må betale selv —Vi er pålagt å dele ut gratis ledsagerbilletter når vi arrangerer konserter med støtte fra stat eller kommune. Dette er et rent kommersielt arrangement og da forholder vi oss til det som er vanlig praksis, nemlig at alle må betale billettene sine selv, sier Arne Svare, daglig leder i Stageway.

Ordføreren i Lunds hjemmekommune Skaun, Jon P. Husby, reagerte sterkt på at Lund ikke fikk gratis ledsagerbillett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer