Utviklingshemmet

Voksesmerter for Arctic Monkeys.

TERNINGKAST 2: Arctic Monkeys imponerte ikke i Middelalderparken under Øyafestivalen, mener Dagbladets anmelder. Foto: Eirik Helland Urke
TERNINGKAST 2: Arctic Monkeys imponerte ikke i Middelalderparken under Øyafestivalen, mener Dagbladets anmelder. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

MIDDELALDERPARKEN (Dagbladet): Der Miley Cyrus valgte å kle av seg og Britney Spears giftet seg i fylla, velger Arctic Monkeys en langt kjedeligere vei når de nå skal vise at de er i utvikling fra suksessfulle, søte tenåringer til voksne menn.

Queens Of The Stone Age
Istedenfor å videreføre det som gjorde debutplata deres «Whatever People Say I Am, Thats What Im Not» til den raskest selgende plata i musikkhistorien, nemlig humor, treffsikker generasjonskritikk og nytenkning innenfor teknologi, har guttene latt håret gro og dratt på seminar til sin nye produsent, den ikke akkurat innovative Queens Of The Stone Age-sjefen Josh Homme.

Nytt, men ikke bedre
Resultatet er et band som på kveldens konsert foretrakk å spille det nye, tyngre, ikke helt innøvde eller spesielt lovende materialet fra den kommende plata, men da bandet likevel sveipet innom de obligatoriske sangene fra debutskiva, ga de sanger som «I Bet You Look Good On The Dancefloor» og «Still Take You Home» en så kjapp og respektløs behandling som bare livstrøtte opphavsmenn er i stand til å gi.
 
Skjebnesvangert veiskille
Det er tydelig at bandet ønsker seg i en annen retning, men det å ta en musikalsk u-sving kun tre år etter debuten uten å ense publikum eller egne begrensninger kan fort vise seg å bli like skjebnesvangert som det å stagnere.