Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Utvis imamer!

Terrorangrepene fortsetter i stor styrke. Bare i påsken har IS og Taliban tatt på seg ansvaret for terrorangrep i Brussel, Bagdad og Lahore.

FRP: Aina Stenersen vil utvise imamer som morarbeider integrering. Foto: Scanpix
FRP: Aina Stenersen vil utvise imamer som morarbeider integrering. Foto: Scanpix Vis mer
Meninger

Den fattige bydelen Molenbeek i Brussel har huset flere av terroristene bak angrepene i Paris og Brussel. Framveksten av dårlig integrerte samfunn i europeiske storbyer er av stor bekymring. Parallellsamfunnene som finnes i Oslo må bekjempes.  

I Norge har vi hatt parallellsamfunn i flere år. I Oslo, i de bydelene med størst andel innvandrere finnes det mange mennesker som ikke forholder seg til eller deltar i det norske samfunnet. Homofile blir angrepet tilfeldig på gata, innvandrerkvinner som ikke kan leve et fritt liv, klesstilen til minoritetsbarn blir kritisert for å være for lettkledd i gymtimene, moralpoliti, tvangsekteskap og skilsmisser etter sharialov. Jo mer ensartet et område er, jo sterkere blir den sosiale kontrollen.  

Grønland i Oslo er et av disse stedene i Norge. Her har vi også utfordringer med radikale imamer. Vi har mennesker som reiser til Syria for å krige, vi har moskeer som hyller drap. Imam Nehmat Ali Shah hyller en drapsmann som har tatt livet av en valgt politiker - Taseer som kjempet for å reformere Pakistans strenge blasfemilover. Da daværende kulturminister Thorhild Widvey (H) i sommer inviterte en rekke norske redaktører med på dialogtur til ulike trossamfunn, var Shah med. Det sier ganske mye om situasjonen, at Shah overhode ikke bryr seg om våre verdier.  

Det holder ikke lenger med dialog og mer penger til trossamfunnene. Statsstøtte til religiøse organisasjoner bør fjernes.   Og dette  handler ikke bare om etterretning, eller  ressurser. Dette handler også om å stå opp for grunnleggende verdier. Ap-politiker Khalid Mahmood  vil ikke engang svare på om imamen bør kastes eller ei. For meg er det en selvfølge at han kastes, og at regjeringen bør stanse all støtte til moskeen Central Jamaat Ahle-Sunnat, der Nehmat Ali Shah er imam.  

Den nye integreringsavtalen åpner for kartlegging av imamer, og jeg mener man bør utvise de imamene som motarbeider integrering. Det mangler ikke på eksempler der imamer har støttet alt fra antisemittisk propaganda, undertrykking av kvinner gjennom å legitimere kvinnevold, til radikalisering av ungdommer ved å spre hat om det vestlige samfunn. Disse har ingenting i Norge eller Oslo å gjøre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media