Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Uvanlig velklingende

Denne CD-en blåser jeg gjerne i luren for!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«If You Could See Me Now» er resultatet av jazzkomponisten, arrangøren og orkesterlederen Per Husbys samarbeid med en gruppe amerikanske toppmusikere i fjor høst.

Med seg til USA hadde Husby Karin Krog og briten Georgie Fame. Sju av de elleve sporene er viet komposisjoner av Tadd Dameron (1917-65), en kollega Husby har mottatt viktige impulser fra. Mens fire er av egen avling - tre til tekster av Chan Parker, Charlie Parkers enke.

Og det vi får er uvanlig velklingende - og swingende - orkesterjazz med vokalinnsatser av Krog/Fame på sitt beste. Dette «almost big»-bandet teller fire sakser, to trompeter, valthorn, trombone og tuba, foruten komp. Det må ha vært en arrangørs drøm å få sine arbeider framført av størrelser som veteranene Frank Wess (eks-Basie) og Jerome Richardson og en nyere stjerne som saksofonisten Chris Potter.

Jeg vil tro Husbys amerikanske band tar vel vare på opphavsmannens rike klangpalett. I bunnen ligger 40-50-60-tallets storbandtradisjon, men lydbildet er Husbys eget. Lydteknisk (opptak i New York, remiks i Oslo) holder CD-en en høy standard. Og når vi legger til at jazzviteren Alun Morgan birar med verdifulle «liner notes» og at maleren Bodil Øberg Petterson har illustrert et vakkert teksthefte, er det bare å gratulere Gemini-produsent Bjørn Petersen med det samlede resultatet.

Hele Norges coronakart