Uvanlig velklingende

Denne CD-en blåser jeg gjerne i luren for!

«If You Could See Me Now» er resultatet av jazzkomponisten, arrangøren og orkesterlederen Per Husbys samarbeid med en gruppe amerikanske toppmusikere i fjor høst.

Med seg til USA hadde Husby Karin Krog og briten Georgie Fame. Sju av de elleve sporene er viet komposisjoner av Tadd Dameron (1917-65), en kollega Husby har mottatt viktige impulser fra. Mens fire er av egen avling - tre til tekster av Chan Parker, Charlie Parkers enke.

Og det vi får er uvanlig velklingende - og swingende - orkesterjazz med vokalinnsatser av Krog/Fame på sitt beste. Dette «almost big»-bandet teller fire sakser, to trompeter, valthorn, trombone og tuba, foruten komp. Det må ha vært en arrangørs drøm å få sine arbeider framført av størrelser som veteranene Frank Wess (eks-Basie) og Jerome Richardson og en nyere stjerne som saksofonisten Chris Potter.

Jeg vil tro Husbys amerikanske band tar vel vare på opphavsmannens rike klangpalett. I bunnen ligger 40-50-60-tallets storbandtradisjon, men lydbildet er Husbys eget. Lydteknisk (opptak i New York, remiks i Oslo) holder CD-en en høy standard. Og når vi legger til at jazzviteren Alun Morgan birar med verdifulle «liner notes» og at maleren Bodil Øberg Petterson har illustrert et vakkert teksthefte, er det bare å gratulere Gemini-produsent Bjørn Petersen med det samlede resultatet.