Uvenner på Facebook

«The Social Network» er en medrivende historie om Facebooks fødsel og tidlige oppvekst som må tas med en klype salt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| FILM: Før het det: Du må ikke tro på alt du leser i avisene. Med Internetts vidunderlige, redaktørløse nye verden er vi blitt enda mer skeptiske. En film, derimot, som forholder seg til en rykende fersk virkelighet, som har kostet store summer å produsere, som er forfattet av manus-halvgud Aaron  Sorkin og som baserer seg på historien om et ungt geni som bare har rukket å bli 26 år, en slik film bør vel holde seg så nær fakta som mulig, eller hva?  

Filmens undertittel sier at du får ikke 500 millioner venner uten å skaffe deg et par fiender på veien. Om selve filmen må det kunne sies at du får ikke en spennende historie om en datanerd uten å omskrive virkeligheten betraktelig. Mye tyder på at Aaron Sorkin, det tidligere kokainavhengige geniet bak «The West Wing»,  har tatt seg forbløffende store friheter i framstillingen av livet på eliteuniversitetet Harvard og hvilke motiver som drev Mark Zuckerberg til å unnfange Facebook.  

Men la oss først se på hvordan Sorkin og regissør David Fincher former sin skapelsesmyte om selskapet som i dag er verdsatt til 25 milliarder dollar og som gjorde Zuckerberg til klodens yngste milliardær i en alder av 23.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer