istolethetv / CREATIVE COMMONS
istolethetv / CREATIVE COMMONSVis mer

Uverdig endelikt, og andre funn fra internett

Ukens gullkorn fra den vidunderlige internettverdenen.

Det er fredag og vi i Dagbladet har samlet opp et knippe av våre beste internettfunn til nytte og forlystelse.

Ifølge utdanning.no er taksidermist yrkestittelen på utøvere av kunsten å stoppe ut dyr. Utdanningen er ett år på videregående etterfulgt av tre år i lære. Fire års heltidsutdanning altså. En taksidermist tar huden fra døde dyr og lager en kunstferdig form å kle huden over, for å gi dyret tilbake en livaktig fasong. Mye av håndtverket er å gjemme vekk stingene bak pels eller fjær for å gjøre det så lite synlig som overhodet mulig hva man har gjort med dyret. En god taxidermist kan gjøre deg litt usikker på om dyret er i live eller ikke...

Det viser seg at dette håndtverket er vanskeligere enn man skulle tro, men at det ikke stopper mange, mange mennesker fra å prøve seg, uten nødvendigvis å ha de riktige kunnskapene. Resultatene av kreative utstoppingshobbyister sin produksjon er samlet på nettsiden Bad Taxidermy. Bad taxidermy har selvfølgelig også en twitter-konto.

Ukens nisje:
Reddit har undersider for alle mulige behov og ønsker. Ukens nytteside er for deg som har lest for mange fæle nyhetshistorier, sett et bilde du trenger å fjerne fra netthinnen, eller for deg som har skiftet en spektakulær bleie. Begrepet "eyebleach" henviser til vask av øynene med sterk lut. På denne subredditen poster deltagerne kun bilder av søte, vakre og litt sexy ting, for å senke blodtrykket i hverdagen.

Ukens nytteside:
Solens aktivitet har en syklus på ca 11 år, og vi er i en fase med høy aktivitet. Det er fremdeles sannsynlig å se nordlys i Norge i noen få uker fremover, men hvilke dager? Denne nettsiden har nordlys-varsel og viser deg hvor langt sør det er sannsynlig at du får se noe.

For de spesielt interesserte: mer dypdeinfo om solstormer finner du hos solarstormwatch på twitter, solstormkontoen til greenwich-observatoriet.

Ukens original:
Liker du svartmetall? Liker du ikke å spise dyr?

Vegan Black Metal Chef har kombinert vegansk matlaging med svartmetall. Episodene er tekstet, noe som nok er nødvendig selv om du snakker godt engelsk, da svartmetall ikke er kjent for forståelige tekster. Her er hans oppskrift på vegansk pad thai.