Uverdig spredning av propaganda

Dagbladet bør ikke vise deler av IS' propagandavideoer.

SAMME I NORGE?  Om et brutalt mord begått i Norge hadde blitt filmet, hadde Dagbladet delt videoen? Med reklame foran? spør artikkelforfatteren. Skjermdump av videoen.
SAMME I NORGE? Om et brutalt mord begått i Norge hadde blitt filmet, hadde Dagbladet delt videoen? Med reklame foran? spør artikkelforfatteren. Skjermdump av videoen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nylig hadde Dagbladet en reportasje om IS der flere av gruppens propagandavideoer kunne ses. En av videoene viser en kvinne, tildekket med svart hijab og bundet rundt livet med tau, som føres ned i en grop for å bli steinet av en gruppe menn, hvorav en skal ha vært hennes egen far. På samme måte som i videoene av henrettelsene av to journalister, går videoen i svart når henrettelsen skal begynne.

Videoen har senere blitt brukt i flere artikler om IS. Når leseren trykker på play, får man først se en reklamesnutt. Det hele slår meg som helt absurd.

Om et brutalt mord begått i Norge hadde blitt filmet, hadde Dagbladet delt videoen? Med reklame foran?

Hele verden følger med på den såkalte Islamske Statens herjinger i Syria og Irak. Terrorgruppa har markert seg ikke bare med sin ekstreme brutalitet, men også med sitt effektive propagandaapparat. Gjennom målrettet bruk av internett og sosiale media har organisasjonen lykkes med å tiltrekke seg unge, kanskje sårbare, menn og kvinner fra både europeiske og amerikanske land.

En av måtene IS rekrutterer på er gjennom deling av videoer som viser deres grusomheter. Flere av videoene viser klare brudd på internasjonal humanitær rett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer