ROJALE FANS: Her poserer Dreamon sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under Gatekunst-konserten i Oslo i september. Foto: akam1k3
ROJALE FANS: Her poserer Dreamon sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under Gatekunst-konserten i Oslo i september. Foto: akam1k3Vis mer

- Uvirkelig at den framtidige kongen liker musikken min

Rapperen Dreamon (22) har en kongelig fan.


(Dagbladet): Da rapperen Dreamon, eller Anthony Osumanu Vartdal som han egentlig heter, opptrådte på konserten til hip-hop-prosjektet Gatekunst i september i år, fikk han vite at han har en kongelig fan.

- Da jeg kom ned fra scenen fikk jeg beskjed om at kronprinsparet hadde sett meg framførte singelen min «Closer». Da jeg så kronprins Haakon backstage etterpå, gikk jeg bort til ham og spurte hva han syntes om låta mi. Han sa at han var en stor fan og at han ikke bare likte singelen, men at han digga mixtapen også. Det er ganske uvirkelig og overveldende at Norges framtidige konge liker musikken min, sier Dreamon til Dagbladet.

Kun slått av Rihanna Fredag debuterte han som nummer to på den norske iTunes-listas hiphop-del med låta «Closer», kun slått av Drake og Rihannas hitlåt «Take Care».

- Det er ganske kult. Jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på den låta, forteller han.

Han har tidligere blitt trukket fram av NRK Lydverket som en av Norges mest lysende hiphoptalenter og er signert på Norges største plateselskap Universal Music, men lar debutalbumet vente litt.

- Jeg konsentrerer meg nå om å gi ut en ny mixtape, kalt «Practice Makes Perfect» med rundt 14 originale produksjoner.

Musikkvideo Musikken hans er hip-hop- og R&B-inspirert, og Dreamon nevner J. Dilla og Common som folk han ser opp til musikalsk. Singelen «Closer» beskriver han slik:

- Jeg synger om en metafor, egentlig. Det kan være en dame som jeg vil skal komme «closer», eller det kan være jeg som skal komme «closer» til drømmene mine. Vi har laget en sinnssykt fin video med regissøren Kavar Singh, som jeg også gleder meg til å få ut.