«Star Wars» etter Carrie Fishers død

Uviss skjebne for Carrie Fisher i «Star Wars». Kan bli skrevet ut av filmene

Disney vurderer hvordan de skal løse framtida for prinsesse Leia i de neste «Star Wars»-filmene. 

ALTERNATIVER: Etter Fishers bortgang 27. desember 2016 har det vært flere teorier og store spekulasjoner rundt hva som skal skje videre med den ikoniske rollen Leia Organa. Foto: NTB Scanpix
ALTERNATIVER: Etter Fishers bortgang 27. desember 2016 har det vært flere teorier og store spekulasjoner rundt hva som skal skje videre med den ikoniske rollen Leia Organa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Carrie Fisher spilte rollen som prinsesse Leia i den siste «Star Wars»-filmen «The Force Awakens».

Les Dagbladets anmeldelse av filmen «The Force Awakens» her.

Etter Fishers bortgang 27. desember 2016 har det vært flere teorier og store spekulasjoner rundt hva som skal skje videre med den ikoniske rollen.

Sentrale scener

The Hollywood Reporter mener å vite at det var planlagt minst to sentrale scener med Leia i de to neste «Star Wars»-filmene, som skal ha stor betydning for historien.

Disse scenene innebærer blant annet en gjenforening med Luke Skywalker (Mark Hamill) og Leia. Samt en stor konfontrasjon mellom henne og hennes sønn fra filmen, Kylo Ren (Adam Driver), som drepte Han Solo (Harrison Ford) i «The Force Awakens».

Leias framtid

Et alternativ for de framtidige filmene hadde vært å skrive ut rollen Leia, og spilt inn hennes scener på nytt, melder The Hollywood Reporter. En metode som ikke er helt ukjent i «Star Wars»-universet fra tidligere.

Eksempler på dette er å finne blant annet i filmen «Rogue One» (utgitt i desember 2016), som gikk gjennom en større overhaling under produksjonen, men som likevel ble tatt imot med gode kritikker på verdensbasis, og som har hatt hele 335 000 kinobesøk i Norge de siste tre ukene.

Kan bruke CGI

Nettstedet Heavy.com har tidligere skrevet at det vil bli vanskelig for filmskaperne å se bort fra Fishers død, med tanke på at hun har hatt en stor rolle i de tidligere filmene, og mest sannsynlig kommer Leia til å ha en stor rolle i de neste to.

En annen mulig løsning for de framtidige filmene er å enten ta i bruk CGI (dataanimasjon), eller en redusert rolle med Leia hvor hun bare dukker opp i mindre glimt. Det opplyser en «Star Wars»-kilde til The Hollywood Reporter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer