Hva er det egentlig med disse «sykt slitne» ungdommene? Skoleflinke gutter og jenter som går ned for telling mellom leksene som skal gjøres, treningsøkta som ikke må forsømmes og målet som skal scores for fotballaget?
Kanskje du har en sliten ungdom i huset? Eller du kjenner en. Kanskje sukker du litt over skolen. Over det voldsomme prestasjonspresset som nagler sårbare ungdommer til veggen. Den fryktede veggen som til nå har vært forbeholdt voksne. Nå må skolen ta grep. Det er tid for å handle.
Heldigvis er temaet livsmestring nå på vei inn i skolehverdagen. Slitne ungdommer skal lære å stresse ned. Prestasjonspresset skal dempes. Stramme mager skal få slappe av. Alt kommer til å bli bedre. Eller?
For mens skolen skal drive mestringsarbeid løper mor i skytteltrafikk mellom jobb, middagslaging, kjøring til podens fotballtrening og spinning på treningssenteret. Far slites mellom overtidsjobbing, joggeturer, polering av bil og handling av mat.
Selvsagt er det flott om livsmestring blir tema i skolen. Skolen er en viktig læringsarena. Likevel er det en enda viktigere læringsarena som vi ikke lenger kan overse: Hjemmet. Læringssted nummer én. Stedet der både vaner og uvaner dannes. Der forventninger og prestasjonspress umerkelig smyger seg inn.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger