COMEBACK:  Elin Tvedt var igjen å se på skjermen som TV 2s værdame i kveld. Foto: Grab fra TV 2
COMEBACK: Elin Tvedt var igjen å se på skjermen som TV 2s værdame i kveld. Foto: Grab fra TV 2Vis mer

«Vær-Elin» tilbake på skjermen

Sammenlignes med Jesus oppstandelse.

(Dagbladet): - Jeg har fått veldig mange hyggelige meldinger etter at det ble kjent. Det var en fyr på Twitter som sammenliknet det med Jesus oppstandelse. Det var jo veldig morsomt, sier Tvedt og ler.

Det er over 16 år siden hele Norges værdame, Elin Tvedt, først satte sine ben i TV2s værstudio. I 2000 valgte hun å takke pent for seg, men i kveld fikk vi igjen se henne som hele Norges «Vær-Elin».

- Jeg har alltid savnet TV2. Da jeg sluttet hadde jeg flere av mine beste venner her, og det var vemodig å gå ut av det miljøet — selv om jeg ønsket nye utfordringer, sier Elin Tvedt til Dagbladet.

Tilbake til røttene Siden den gang har den populære Ølen-jenta prøvd seg som blant annet programleder og forfatter. I dag har hun slått seg til ro med mann, to små barn og fast jobb hos sin tidligere arbeidsgiver Storm i TV2.

- Jeg har fått gjort mye av det jeg ville, og nå føles det utrolig godt å være tilbake. Jeg har jo vokst opp i TV2, og nå forlater jeg ikke kanalen før de drar meg ut herfra. Men jeg håper jo at jeg slipper å klore meg fast, sier Tvedt.

Hun tror hun kommer til å ligge unna tilbakemeldingene på sosiale medier etter sendingen.

- Det er jo så mye som blir skrevet på Twitter og Facebook, men jeg tror ikke jeg tør sjekke det. Jeg vil heller leve i troen om at folk syns jeg gjør det bra, sier hun.

«Eksamensnerver» Forventningene er det som gjør den tidligere værdronningen mest nervøs.
- Alle sier til meg at «dette må jo være som å sykle for deg», men det tekniske verktøyet har jo forandret seg mye siden den gang. Det
føles litt som at jeg skal gå opp til eksamen på nytt, sier hun.