- Vær konkret, Widvey. For én gangs skyld.

Ap sier kulturministeren glemmer bibliotekene. Widvey rister på hodet og ber de rødgrønne sjekker tallene.

BOKBRÅK: Thorhild Widvey kritiseres for å ikke prioritere bibliotekene i sine kultursatsinger. Kulturministeren fnyser av kritikken.
Foto: Anders Grønneberg
BOKBRÅK: Thorhild Widvey kritiseres for å ikke prioritere bibliotekene i sine kultursatsinger. Kulturministeren fnyser av kritikken. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Mens folkebiblioteket ligger brakk noen steder, viser tall at innbyggerne i flere norske kommuner låner over ti bøker hver i løpet av ett år.

Hege Liadal i Arbeiderpartiet mener kulturminister Thorhild Widvey (H) må satse tydeligere på bibliotek, også utenfor ring 3 i Oslo. Widveys bibliotekmelding fra 12. august i år var ifølge Liadal ikke konkret nok. 

- Det var umulig å ikke si seg enig i de flotte ordene Widvey kom med i bibliotekmeldinga, men hva nå? Nå må Widvey følge opp de ordene, for vi ser fra Dagbladets artikkel at det er høy aktivitet ute i distriktene. Biblioteksatsing er ikke bare i Oslo sentrum, sier Liadal.

Store forskjeller Tall fra «Forskjells-Norge», publisert i Dagbladet, har tidligere avslørt store ulikheter i bibliotekbruk i Norge. 

I gjennomsnitt besøkte hver nordmann et folkebibliotek mer enn fire ganger i løpet av 2014 og over 18.000 arrangementer gikk av stabelen på norske bibliotek i fjor. Besøkstall til norske bibliotek har også økt jevnt de siste årene. 

Tolga topper utlånsstatistikken. Her lånes hver person 14,7 bøker på biblioteket i året. Andre steder i landet låner hver innbygger bare 0,2 bøker i snitt per år. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.