Vær så god, kvotér meg inn!

Kanskje er det verre å ikke få muligheten til verv eller jobb fordi arbeidsgiveren ansatte en som liknet på seg selv?

LIKE GOD: «Jeg gjør en like god jobb i det styret som de dyktige mennene som sitter der», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons
LIKE GOD: «Jeg gjør en like god jobb i det styret som de dyktige mennene som sitter der», skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg er kvinne og jeg er kvotert inn til alle styrevervene jeg har, og jeg er stolt av det. Da jeg søkte på jobben min var det mange kvalifiserte mannlige søkere. Ikke vet jeg om sjefen min i siste runde valgte meg foran en like godt kvalifisert mann, men om hadde vært tilfellet så ville jeg vært stolt av å jobbe i en bedrift som aktivt forsøker å gjøre noe med skjevfordelingen av makt og innflytelse som vi har både i privat og offentlig sektor i Norge.

Det er mange som avviser kvotering fordi de mener det er diskriminerende. Jeg har også hørt andre si at de aldri kunne tenke seg å bli kvotert. De vil ikke leve med mistanken om at de ble valgt selv om de ikke er gode nok. Jeg mener at denne typen argumenter ikke holder vann. Det relevante spørsmålet vi må stille er: Finnes det kompetente kvinner som vi kan greie å rekruttere til styreverv og stillinger? Hvis svaret er nei, skjønner jeg at du er mot kvotering. Jeg for min del nekter å godta en slik undervurdering av kvinner. Problemet er kanskje ikke mangel på kompetente kandidater, men at de ikke rekrutteres.

Jeg representerer SV i styret til Oslo Havn KF. Gjennom styret har jeg fått gleden av å samarbeide med Havnedirektøren i Oslo, Anne Sigrid Hamran. Hun er en meget dyktig dame, og i tillegg feminist. Hun forteller at når hun reiser på internasjonale havnemøter er hun én av bare fem kvinnelige havnedirektører i verden. Takket være henne er nå halvparten av sjefer og direktører i Oslo havn kvinner. Som hun sier selv: «Husk at Gro ble kvotert inn i regjeringen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer