- Vær så snill, ikke spør om Bush og de rosa trusene

Tiny Masters of Today er ikke som andre band.

NEW YORK (Dagbladet.no):

- Klart vi liker å spille i band, mener Ada (11).

- Det kuleste er å være på turne. Vi får dratt til mange steder vi aldri hadde fått sett hvis vi ikke hadde vært i band. Jeg liker sightseeing, sier hun.

Liten, søt og med en veslevoksen aura som tilsier at hun tar hjemmeleksene sine bunnseriøst, ser Ada ut som om hun kunne glidd rett inn i Roald Dahls «Mathilda».

Og livet hennes KUNNE lett blitt en Roald Dahl-bok. Sammen med storebror Ivan (13) dannet hun for et par år siden bandet punkbandet Tiny Masters of Today. I disse dager slipper de plata «Bang Bang Boom Cake », og er faktisk et av musikkfestivalen CMJs mest hypede band. David Bowie har skrytt søskenparet opp i skyene og de har huket tak i trommeslageren til Jon Spencer Blues Explotion.

Likevel er de akkurat som alle andre søskenpar. Eller rockeband, for den saks skyld.

- Vi krangler ganske mye, sier Ivan.

Han er to år eldre enn Ada, elsker The Libertines, har regulering og uregjerlig hår.

SMÅ: Ada og Ivan i Tiny Masters of Today Foto.Promo
SMÅ: Ada og Ivan i Tiny Masters of Today Foto.Promo Vis mer

- Om hvem som skal sitte hvor i bilen, og alltid om hvem som skal få vindussetet på flyet, supplerer Ada.

- Men det er bra å være i band med broren sin, hvis det hadde vært andre barn involvert måtte vi jo ha forholdt oss til masse andre foreldrepar også.

Tiny Masters of Today begynte da en syv år gammel Ivan fikk en gitar til jul. Ada begynte på sin side å ta pianotimer. Hun var ikke noe særlig flink.

- Jeg spilte i et år, men var ganske dårlig. Men pianolæreren min kunne også spille bass, så jeg byttet, forteller hun.

Låtene blir gjerne til ved at Ada skriver et gitarriff og så legger de på teksten etter hvert. Slik ble også Bush-kritiske «Bushy» til.

- Det var valgår og vi lærte mye om kandidatene på skolen. Jeg følte jeg kunne ganske mye om det, så jeg skrev låta. Men værssåsnill, ikke spør meg om tekstlinja om Bush og det rosa undertøyet, sier Ada

- Spør alle om det?

- Ja, hun pleier å finne opp smarte ting å si, som: jeg følte et Bush kanskje utforsker litt for mye av sine barnslige sider, supplerer Ivan.

- Som jo bare er tull. Jeg husker ikke hvorfor jeg skrev det, jeg var tross alt bare åtte, sier Ada.