Værmelder på alles lepper etter tungegymnastikk på høytrykksnivå

Måtte presentere det lengste stedsnavnet i Europa.

(Dagbladet): Værmelderen Liam Dutton hadde en vanskelig dag på jobben i går.

Da han skulle presentere været på den britiske TV-kanalen Channel 4, måtte han nemlig si at stedet Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch var et av de varmeste stedene i Storbritannia den dagen, med 21 varmegrader.

• Se klippet øverst i artikkelen!

Besto testen Llanfairpwll­gwyngyllgogerychwyrnd­robwllllantysiliogogogoch er det lengste stedsnavnet i Europa, og ligger i Angsley i Wales.

Værmelderen Liam Dutton virker likevel til å ha tatt utfordringen på strak arm. Ifølge Walesonline er han selv fra Cardiff i Wales. Nettstedet skriver at han har studert geografi ved University of Wales i Swansea.

Nå har klippet av Dutton gått verden rundt. Aviser verden over har omtalt klippet, og kjendisbloggeren Perez Hilton og Hollywood-skuespilleren Catherine Zeta-Jones er blant dem som har omtalt saken.

Værmelderen selv er overrasket over at han har fått så mye oppmerksomhet i det siste.


- Jeg vet at folk liker å se andre uttale unike stedsnavn, men jeg tenkte ikke det kom til å ta av på denne måten, sier han til avisa.

- Det er sånn jobben er - Det er alltid en sjanse for at man kan snuble i bokstavene, men det er sånn jobben er. Jeg har presentert været på TV og radio i 13 år nå, så jeg er veldig komfortabel når jeg er på, og jeg blir ikke nervøs.

Han innrømmer likevel at han hadde en vanskeligere jobb enn normalt.

- Det er definitivt det mest utfordrende britiske stedsnavnet å uttale. De eneste andre navnene som er vanskelige er steder som ikke uttales slik de skrives. Men man lærer fra feilene sine fort, når folk sier i fra om at du har uttalt det feil, sier han.

Amazing job!! Some of those Welsh names are tricky!

Posted by Catherine Zeta-Jones on Thursday, September 10, 2015