Vagabond fornyer dansebandsjangeren

Gjør gapet mellom pop og danseband mindre.

VAGABOND: Bo Thomas Bråten (f.v.), Lars Espen Skogvold, Tommy Michaelsen og Hans Olav Trøen utgjør Vagabond. Foto: Jens E. Haugen
VAGABOND: Bo Thomas Bråten (f.v.), Lars Espen Skogvold, Tommy Michaelsen og Hans Olav Trøen utgjør Vagabond. Foto: Jens E. Haugen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Dansebandmusikken er nok den sjangeren som holder ut lengst når det gjelder å selge musikk i fysisk form. Det har mye med publikum å gjøre, gjennomsnittsalderen på dansegallaene er relativt høy.

«Supergruppe» Ei gruppe som utfordrer den konservative dansebandsjangeren, og frir til yngre lyttere, er Vagabond, som gjerne omtales som ei «supergruppe». Det skyldes særlig at gruppa har hentet medlemmene fra band som Picazzo (Tommy Michaelsen), Trond-Erics (Lars Espen Skogvold), Dænsebændet og Torry Enghs (Hans Olav Trøen) og bluesbandet Powerfull Stuff (nyanskaffelsen Bo Thomas Bråten). Hans orgelspill gir «2» et løft.

Ingen saksofon Vagabonds debutalbum, som var en tanke mer rocka, fikk en Spellemannpris. Oppfølgeren er noe nærmere popen.

Det første som slår deg når du hører «2» er igjen fraværet av saksofonen. Instrumentet fungerer utmerket i Jan Garbareks hender, og etter rapportene å dømme også i unge Jake Clemons hender i onkel Clarences fravær i E. Street Band, men saksofonen har altfor lenge bidratt til å stigmatisere dansebandmusikken. 

Gode tekster Den andre, store forskjellen er tekstene, som gjerne har vært skrevet av noen få og dermed ofte er blitt både like og fulle av klisjeer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer