Vågal og full av fantasi

Stort sett vellykket thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Minette Walters har i mange år markert seg med en uhemmet trang til å eksperimentere med krimsjangeren og ganske enkelt prøve og feile. For når sant skal sies, så har ikke alle bøkene hennes vært like vellykkede. «Djevelens fjær» er enda et eksempel på Minette Walters\' ustoppelige fantasi - på godt og vondt.

Leiesoldat

Hovedpersonen er den afrikanskfødte Reuters-korrespondenten Connie Burns, som er i Sierra Leones hovedstad Freetown på tampen av borgerkrigen. Hun skriver en artikkel om fem kvinner som ble voldtatt og drept av tre unge opprørssoldater, men etterpå begynner hun å tvile på om det var de tre som sto bak. I stedet begynner hun å forske litt på den britiske leiesoldaten John Harwood, og oppdager at han skjuler litt av hvert - som at han er ekstremt voldelig mot kvinner og at han egentlig heter Keith MacKenzie. To år seinere er Connie i Bagdad, og her støter hun igjen på MacKenzie, som denne gangen kaller seg Kenneth O\'Connell og underviser irakiske politifolk. Men han er lei Connies nysgjerrighet, og samme dag som hun skal forlate Bagdad, blir hun kidnappet og holdt fanget i tre døgn. Selv er hun ikke i tvil om hvem som står bak, men hun nekter å fortelle politiet hva som egentlig skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer