Anmeldelse: «Singel i parterapi», av og med Kevin Vågenes

Vågenes vingler

Som TV var «Parterapis» suksessoppskrift statisk konflikt i en myk sofa. Som soloshow skrangler det mer – denne single savner en partner.

Narsissimens store mor: Kevin Vågens skikkelse Siv Anita i full blomst. Foto: Latter
Narsissimens store mor: Kevin Vågens skikkelse Siv Anita i full blomst. Foto: Latter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På skjermen ble «Parterapi» kjapt terapeutisk pute-TV for halve det norske folk. Akkurat hvilken halvpart varierte gjerne med hvilken skikkelse Kevin Vågenes spilte ut. Men mønsteret i de ti minutters sketsjene var mye det samme: En nokså krevende person med sin rimelig oppgitte partner – der mye av humoren lå nettopp i de fullstendig fastlåste konfliktene og det gjentatte replikkene.

På Latter har Kevin Vågenes som mål å vise at han er mer enn sine skikkelser – og samtidig bruke dem for det de er verd. Det er et ambisiøst prosjekt, men det kunne hatt godt av litt mer polering i skrivestua. På sitt beste setter det et særpreget showmerke på humoren, på det svakere kan det minne litt for mye om en av Vågenes skikkelser, Kjell Simen som aldri klarer å ta en klar beslutning.

Influenser-debatt

Scenen er i videodesign, med tre skjermer, det muliggjør dialog mellom Vågenes skikkelser og Kevin Vågens selv, en løsning som elegant utnyttes både i åpningen og i en seinere debatt mellom influensere av den type det virkelig snart burde finnes en vaksine imot.

Samtidig har vi også fått bekjennende standup fra Kevin Vågenes, med oppveksthistoriene om å være den eneste på fotballaget som drømte om å rekke hjem til Sissel Kyrkjebø-konsert og som syntes Céline Dion var den lekreste dama av dem alle. Slikt skaper uro i et fotballag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.