Anmeldelse: «Singel i parterapi», av og med Kevin Vågenes

Vågenes vingler

Som TV var «Parterapis» suksessoppskrift statisk konflikt i en myk sofa. Som soloshow skrangler det mer – denne single savner en partner.

Narsissimens store mor: Kevin Vågens skikkelse Siv Anita i full blomst. Foto: Latter
Narsissimens store mor: Kevin Vågens skikkelse Siv Anita i full blomst. Foto: Latter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På skjermen ble «Parterapi» kjapt terapeutisk pute-TV for halve det norske folk. Akkurat hvilken halvpart varierte gjerne med hvilken skikkelse Kevin Vågenes spilte ut. Men mønsteret i de ti minutters sketsjene var mye det samme: En nokså krevende person med sin rimelig oppgitte partner – der mye av humoren lå nettopp i de fullstendig fastlåste konfliktene og det gjentatte replikkene.

På Latter har Kevin Vågenes som mål å vise at han er mer enn sine skikkelser – og samtidig bruke dem for det de er verd. Det er et ambisiøst prosjekt, men det kunne hatt godt av litt mer polering i skrivestua. På sitt beste setter det et særpreget showmerke på humoren, på det svakere kan det minne litt for mye om en av Vågenes skikkelser, Kjell Simen som aldri klarer å ta en klar beslutning.

Influenser-debatt

Scenen er i videodesign, med tre skjermer, det muliggjør dialog mellom Vågenes skikkelser og Kevin Vågens selv, en løsning som elegant utnyttes både i åpningen og i en seinere debatt mellom influensere av den type det virkelig snart burde finnes en vaksine imot.

Samtidig har vi også fått bekjennende standup fra Kevin Vågenes, med oppveksthistoriene om å være den eneste på fotballaget som drømte om å rekke hjem til Sissel Kyrkjebø-konsert og som syntes Céline Dion var den lekreste dama av dem alle. Slikt skaper uro i et fotballag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer