Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Vaginale avtrykk

Ingress

HEI SVEIS: Et hår bedre? Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN / Scanpix
HEI SVEIS: Et hår bedre? Foto: Claudio Bresciani / TT NYHETSBYRÅN / Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Min kone og jeg hadde studert is-smeltingen i St. Petersburgs vakre kanaler. Sola skinte, og hjalp våren i sin kamp mot isflakene som duvet vakkert nedover elva og inn i kanalene. Så vi gikk på kafe og feiret våren med en kopp kaffe.

Ved nabobordet satt tre menn som stakk hodene sammen, og det var først og fremst estetikken som gjorde oss oppmerksomme på dem. For de tre hodene - og la oss ikke være fordomsfulle og snakke om trehoder - som stakk fram som en krans der litt over kafebordet, hadde alle sine påfallende og særegne former.

Det ser vi fordi alle hodene er glattbarberte. Og der den ene mangler et bakhode, er de to andre også skakke og rare. Og siden min kone og jeg har det privilegium at vi snakker et hemmelig språk - norsk - kan vi utvikle det pussige synet.

- Det ser ut som de gutta alle hadde en trang fødsel, sier jeg til min kone. Min kone skjønner umiddelbart hva jeg mener, for alle hodene bærer preg av å ha sloss hardt for å komme til verden.

- Er det mødrenes vaginale avtrykk de gutta er ute og viser fram på en så prangende måte, spør jeg min kone.

- Morten, hold opp. Kanskje de heller er ute og viser fram testosteronen sin, sin sen-pubertale testosteron, svarer min kone. Og hun har et poeng, for de tre «gutta» er langt fra å være gutter. De er i 40- 50-åra, og må være ferdige med den egentlige puberteten for lenge siden.

Selv har jeg bare vært med på to fødsler, og mine unger kom med runde, harmoniske hoder. Men ei venninne fra Ukraina forteller at der ble spebarns myke hoder pyntet på, og «formet» som hun sa, til i hvert fall ut på 1960- og 70-tallet, etter å ha lykkes i første trinn i kampen for tilværelsen.

Sine mødres vaginale uttrykk? Sen-pubertal testosteron? Det er ikke godt å si hva som får godt voksne menn til å fronte moten med barberte hoder? Bortsett fra at det ser ut til å ha noe med kjønn å gjøre.