NY REDAKTØR: Litteraturviter, forfatter, kritiker og Bob Dylan-ekspert Kaja Schjerven Mollerin (33) er ny redaktør i Vinduet. I disse dager lanserer hun sin første utgave, med flunkende ny design. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
NY REDAKTØR: Litteraturviter, forfatter, kritiker og Bob Dylan-ekspert Kaja Schjerven Mollerin (33) er ny redaktør i Vinduet. I disse dager lanserer hun sin første utgave, med flunkende ny design. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Vakker og rikholdig debut for ny Vinduet-redaktør

Kaja Schjerven Mollerin (33) med ny, spektakulær design.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ANMELDELSE: Det første problemet en ny redaktør av det litterære magasinet Vinduet står overfor, har ikke med innholdet å gjøre, men med utstyret. En uskreven lov forbyr gjenbruk av gammel design. Slik har det vært siden Jan Erik Vold og Kjell Heggelunds radikale omlegging av bladet i 1970. Den gammelmodige designen ble erstattet av en moderne blanding av popart, collage og differensierte skrifttyper.

Siden har redaktørene vært nødt til å bryte med fortida og gjøre selve utseendet til sitt varemerke. Faste Vinduet-lesere har ikke noe problem med å se hvilken epoke et blad tilhører bare ved å kaste et blikk på det.

Vinduet Forfatter: Kaja Schjerven MollerinForlag: Gyldendal

Kaja Schjerven Mollerin (33), kritiker, forfatter og Dylan-ekspert, overtar for Audun Vinger, som i løpet av fem år har hatt skapt sitt Vinduet, preget av et utvidet syn på hva som hører hjemme i et litteraturtidsskrift, med ekspedisjoner inn i musikk, kulturanalyse, film, men også med et våkent øye for nye litterære trender. Det første nummeret til Schjerven Mollerin er til sammenligning nokså strengt litterært; men ellers vidtfavnenende nok.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn