Vakker og statisk

Drama om myter og forbudt kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Av Cormac McCarthys berømte roman om to kameraters mytiske jakt på det gamle vesten, har Billy Bob Thornton laget en vakker og noe statisk film.

Thornton har åpenbart sans for stemningen og følelsen i boka, lagt til Texas i de seine 40-åra, da nye tider og tekniske landevinninger begynte å fordrive cowboykulturen. Matt Damon har hovedrollen som Grady Cole, unggutten som mister retten til jorda han elsker og tar hesteryggen fatt i retning Mexico sammen med kameraten Lacey (Henry Thomas).

Vakker datter

På veien råker de ut for en tenåring (Lucas Black) med sans for skarpe skudd og trøbbel. Omsider havner de to vennene hos en styrtrik mexikansk landeier med en vakker datter (Penelope Cruz).

Hun lager ikke færre vansker for den stakkars Grady enn hestene han blir satt til å temme, men det er et av filmens problemer at Cruz atter blir redusert til for mye av en prydgjenstand - et vakkert sus i vinden uten mulighet til å framstå som en drivkraft i begivenhetene som leder Grady ut i et forferdelig uføre. Spenningen mellom Damon og Cruz er derfor i blekeste laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer